Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων δηλώνει έκπληκτη για την απόφαση κατεδάφισης του κτιρίου Υπηρεσιών Λιμένα

Η πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων δηλώνει ...

"Αναμένουμε ότι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας θα σεβαστεί τον διαχρονικό χαρακτήρα της περιοχής"

 

Το ΔΣ του ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι προβληματίζεται ιδιαίτερα από την απόφαση της δημοτικής αρχής της Πάτρας που αφορά στην κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου των Υπηρεσιών Λιμένα Πατρών στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας (θέμα που ανέδειξε το thebest.gr) και για τα κριτήρια που υπερίσχυσαν κατά τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης.

“Παρακολουθεί με ενδιαφέρον τον αρχιτεκτονικό διάλογο που έχει ξεκινήσει και αφορά στο θέμα και καλεί τον Δήμο Πατρέων να επανεξετάσει το πλαίσιο του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού που ξεκινά” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ επισημαίνει ότι, «επιτέλους και στην Ελλάδα, η κάθε κατεδάφιση κτιρίου υπόκειται στη βάσανο της αξιολόγησης της σημασίας του για την οικιστική ιστορία του αστικού ιστού και στη διερεύνηση των δυνατοτήτων επανάχρησης και αξιοποίησής του. Επίσης, ότι η διαχείρισή του αποτελεί ενδιαφέρουσα πρόκληση δημιουργικότητας για την τοπική κοινωνία, όπου συνδράμει η καθ’ ύλην αρμόδια επιστημονική κοινότητα των Αρχιτεκτόνων με τη στήριξη και των απαιτούμενων λοιπών ειδικοτήτων μηχανικών.

Αρχικά λοιπόν μας εκπλήσσει η συγκεκριμένη απόφαση και προσπαθούμε να την κατανοήσουμε.

Τα διεθνή παραδείγματα επιτυχημένων απαντήσεων σε παρόμοια διλήμματα με εμβληματικά αποτελέσματα είναι πολυάριθμα και ενδιαφέροντα.

Αναμένουμε ότι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας θα σεβαστεί τον διαχρονικό χαρακτήρα της περιοχής και τη σύγχρονη φυσιογνωμία της, αναγνωρίζοντας και επενδύοντας στις αξίες του και δημιουργώντας την πολιτισμική κληρονομιά για το μέλλον του τόπου» καταλήγει η ανακοίνωση.

 Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Η Ώρα Πατρών διοργανώνει ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση την Πέμπτη 4/3/2021 και ώρα 19:00 για το μέλλον του Κτιρίου Υπηρεσιών Λιμένα Πατρών. Από την Ώρα Πατρών θα παρέμβουν ο επικεφαλής Γιώργος Ρώρος και το μέλος του συντονιστικού Μαρία Κουρμπανά, Αρχιτέκτων.

 Στη συζήτηση θα συμμετέχουν:  Τάσος Μπίρης Ομότιμος Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π., Παναγιώτης Τουρνικιώτης Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π., Κώστας Τσιαμπάος Επίκουρος Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π. - Συντονιστής Ελληνικού Τμήματος DO.CO.MO.MO., Μυρτώ Κιούρτη Διδάκτωρ Ε.Μ.Π. - Διδάσκουσα Τμήμα Αρχιτεκτόνων Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Ξυνομηλάκης Αρχιτέκτων Πρόεδρος ΣΑΔΑΣ-Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, Βασίλης Αϊβαλής Μηχανολόγος-Μηχανικός και Αεροναυπηγός-Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Τμήματος Δυτικής Ελλάδας.

Η συζήτηση θα προβληθεί ζωντανά από τη σελίδα της παράταξης στο Facebook. Ερωτήσεις μπορούν να στέλνονται και με email στη διεύθυνση [email protected]

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις