Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοποίηση παιδιών: Ένας βιασμός κάθε εβδομάδα το 2020

Κακοποίηση παιδιών: Ένας βιασμός κάθε εβ...

Σοκάρουν τα στοιχεία για την κακοποίηση παιδιών στην Ελλάδα

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στην χώρα μας, αφού όπως προκύπτει, το 2020 κάθε εβδομάδα και ένας ανήλικος έπεφτε θύμα βιασμού. Μάλιστα, την τελευταία πενταετία, κάθε χρόνο τουλάχιστον 43 παιδιά βίωναν τον βιασμό σώματος και ψυχής κάθε χρόνο.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, οι ανατριχιαστικοί αριθμοί προκύπτουν από στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., μόνο από τις περιπτώσεις που καταγγέλλονται σε υπηρεσίες της, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό τους παραμένει στο «σκοτάδι». Μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια οι αντίστοιχες υποθέσεις με τις οποίες έχουν ασχοληθεί η ΕΛ.ΑΣ. ξεπερνούν τις 1.000 και αφορούν σε βιασμό, απόπειρα βιασμού, αποπλάνηση, κ.α. με τα θύματα να φτάνουν τα 1.181.

Οι παραπάνω αριθμοί, ωστόσο δεν αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος στην χώρα μας αφού υπάρχουν αντίστοιχα θύματα τα οποία δεν βρήκαν το σθένος, ή δεν είχαν την δυνατότητα να απευθυνθούν στις αρχές.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως το 2020 τα ανήλικα θύματα βιασμού αυξήθηκαν κατά 82% σε σχέση με το 2016. Δραματικά μεγάλα είναι και τα νούμερα όσον αφορά στις υποθέσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και ασέλγειας, που μόνο τον περασμένο χρόνο έφτασαν τις 82 με θύματα 95 ανήλικα παιδιά.

Εκτός από τις περιπτώσεις βιασμών και ασέλγειας, οι αρμόδιες υπηρεσίες τις ΕΛ.ΑΣ. διαχειρίστηκαν μέσα στο 2020 και 53 υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων, με τα θύματα να φτάνουν τα 63. Από το 2016, ο αριθμός των δηλωμένων περιστατικών που έχει καταγράψει η Αστυνομία φτάνει τα 327, με τα θύματα να αγγίζουν τα 370, περισσότερα από 70 τον χρόνο.

Παράλληλα μέσα στο 2020, υπήρξαν 13 υποθέσεις όπου γονείς εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους σε οικεία άτομα, εκπαιδευτικούς, κληρικούς ή γιατρούς, και αυτά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά. Σε 2 άλλες περιπτώσεις, δράστες ασέλγησαν εις βάρος ανηλίκων που για λόγους υγείας δεν μπορούσαν να αντισταθούν.

 

  πηγή protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις