Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Νόστιμες πατάτες γιαχνί με αυγά

Από την Αργυρώ Μπαρμαπρίγου

Πατάτες γιαχνί με αυγά. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμο και χορταστικό φαγητό με πατάτες και αυγά στην κατσαρόλα! Δοκιμάστε το! 

Υλικά Συνταγής
6 πατάτες
3 κρεμμύδια
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτές
6 αυγά
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (ή 1 δαφνόφυλλο)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγη ξινομυζήθρα
βραστό νερό

Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τις πατάτες γιαχνί με αυγά, καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε ελαιόλαδο μέσα σε κατσαρόλα να μελώσουν (όχι να ξανθύνουν) για 8-10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.

Ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και βραστό νερό – τόσο, ώστε να καλυφθούν οι πατάτες. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο ή θυμάρι και ρίχνουμε τα αυγά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 1 λεπτό στη φωτιά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο το φαγητό μέχρι να σεταριστούν τα αυγά. Εάν θέλετε σφιχτά αυγά συνεχίστε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά για 3 λεπτά επιπλέον. Σερβίρουμε με ξινομυζήθρα.

Πηγή:argiro.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life