Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Γεμιστό ρολό κιμά με γλάσο ντομάτας

Γεμιστό ρολό κιμά με γλάσο ντομάτας

Από την αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Νοστιμότατο ρολό κιμά γεμιστό με ζαμπόν, τυρί και γλάσο ντομάτας, που σερβίρεται σε φέτες και συνοδεύεται ιδανικά από πράσινη σαλάτα

Υλικά Συνταγής
500 γραμ. χοιρινό κιμά
500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
5 φέτες μπέικον πολύ ψιλοκομμένες
5 φέτες προσούτο πολύ ψιλοκομμένες
3 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο
γάλα
3/4 φλ. παρμεζάνα
3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα αβγά χτυπημένα
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα πατατάκια φούρνου με δεντρολίβανο
4 μεγάλες πατάτες
1/4 φλ ελαιόλαδο
1 κ.σ ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Για το γεμιστό ρολό κιμά με γλάσο ντομάτας, βγάζουμε πρώτα την κόρα από το ψωμί.

Κόβουμε σε καρέ κομματάκια ψωμιού, τα βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με γάλα και αφήνουμε να ρουφήξει και να μαλακώσει.

Τα στύβουμε από το γάλα και τα βάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε τους κιμάδες, το μπέικον, το προσούτο, την παρμεζάνα, το μαϊντανό και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι και δίνουμε σχήμα ρολού στο μείγμα κιμά.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και το παγώνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και με προσοχή βάζουμε το ρολό μέσα.

Ψήνουμε για 10′ να κάνει κρούστα, αναποδογυρίζουμε με προσοχή, περιχύνουμε με το κρασί και βράζουμε για 5′ να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε την ντομάτα και σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόκολλα, πιέζοντας να κολλήσει στην επιφάνεια του ρολού. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40′.

Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 15′.

Βγάζουμε το ρολό σε ξύλο κοπής. Βάζουμε το τηγάνι στην εστία και τρίβουμε τη βάση του. Αφήνουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά να πυκνώσει. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Σερβίρουμε το ρολό σε φέτες με πυκνή σάλτσα ντομάτας και πατατάκια φούρνου με δεντρολίβανο.

Για τα πατατάκια
Ανάβουμε το γκριλ. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Τις τοποθετούμε στο ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Τις ανακατεύουμε καλά, να πάνε παντού τα μυρωδικά.

Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 35′.

Ανακατεύουμε κάθε τόσο τις πατάτες για να ψηθούν και να ροδίσουν γύρω γύρω.

Σημείωση: Αφού ψηθεί το ρολό, βγάζουμε τα χαρτιά και βάζουμε το ρολό κάτω από το γκριλ για λίγα λεπτά, να γλασάρει και να πυκνώσει ωραία η σάλτσα.

Πηγή:argiro.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life