Back to Top
#TAGS Νάσος Νασόπουλος Κορωνοϊός Αιγιάλεια 200 Χρόνια Από Την Ελληνική Επανάσταση
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Μία... ανατολίτικη συνταγή! Πεντανόστιμο μοσχάρι τας κεμπάπ

Από την Αργυρώ Μπαρμαπρίγου

Τας κεμπάπ, τρυφερά κομμάτια μοσχαριού, μαγειρεμένα σε κόκκινη πεντανόστιμη σάλτσα με μπαχαρικά, που απογειώνουν το τραπέζι. Φτιάξτε αυτό το τας κεμπάπ οπωσδήποτε!

Υλικά Συνταγής
1 κιλό μοσχάρι ελιά - χτένι σπάλας
1 κουταλιά βούτυρο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 δαφνόφυλλο
3-4 μπαχάρια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε το μοσχάρι τας κεμπάπ, κόβοντας το μοσχάρι σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς. Αφού το στεγνώσουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, το πανάρουμε στο αλεύρι και τινάζουμε το περίσσευμα.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές, για 4-5 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί για 4 – 5 λεπτά, χωρίς να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τον πελτέ στην κατσαρόλα και τον τρίβουμε με σπάτουλα ή κουτάλα. Αφήνουμε για 1 λεπτό να ψηθεί και να βγάλει τα αρώματα του.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το μισό αλκοόλ. Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος, ίσα που να σκεπάζει το κρέας.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Αφήνουμε το μοσχάρι τας κεμπάπ να βράσει σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Η σάλτσα πρέπει ίσα ίσα να κοχλάζει.

Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μπαχαρικά κι αλατοπιπερώνουμε.

Επιβάλλεται να σερβίρετε το λαχταριστό μοσχάρι τας κεμπάπ με ρύζι ή ακόμα καλύτερα με παραδοσιακό ανατολίτικο ατζέμ πιλάφι!

Πηγή:argiro.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life