Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Ολυμπιακοί Αγώνες Κορωνοϊός 200 Χρόνια Από Την Ελληνική Επανάσταση Νάσος Νασόπουλος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναβρασμός στο Πανεπιστήμιο- Φοιτητές του Χημικού καταγγέλλουν καθηγήτρια για εκφοβισμό

Αναβρασμός στο Πανεπιστήμιο- Φοιτητές το...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα

Η συγκεκριμένη καθηγήτρια, όπως λένε στο thebest.gr οι φοιτητές, εκδηλώνει επιθετική και καταχρηστική συμπεριφορά προσβάλλοντάς τους

Για εκφοβισμό, ανεπίτρεπτη και καταχρηστική συμπεριφορά καταγγέλλουν καθηγήτρια οι φοιτητές του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του thebest.gr στέλνουν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Πατρών κ. Μπούρα αλλά και προς την Υπουργό Παιδείας  Νίκη Κεραμέως με την οποία ζητούν να δοθεί άμεση λύση σε ένα πρόβλημα που χρονίζει και δεν τιμά την εκπαιδευτική κοινότητα του Ιδρύματος.

Η συγκεκριμένη καθηγήτρια, όπως λένε στο thebest.gr οι φοιτητές,  εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά προσβάλλοντάς τους κατά την εξέταση των εργαστηρίων, επιβάλλοντας κλίμα τρομοκράτησής τους. Αυτή η συμπεριφορά μάλιστα  γίνεται ακόμη χειρότερη την περίοδο της εξεταστικής, οπότε και οι φοιτητές «κόβονται» με συνοπτικές και μαζικές διαδικασίες. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι πάνω από 180 άτομα περιμένουν να περάσουν το συγκεκριμένο μάθημα για να πάρουν πτυχίο.

«Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις μας αλλά και με τα παράπονα πολλών συμφοιτητών μας η κα καθηγήτρια αρκετές φορές στο παρελθόν έχει προβεί σε ανάρμοστες συμπεριφορές απέναντι στους φοιτητές/φοιτήτριες κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, προσβάλλοντάς τους αλλά και τρομοκρατώντας τους κατά την εξέταση των εργαστηρίων με αποτέλεσμα οι φοιτητές να έρχονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση , να αποδιοργανώνονται και να μην μπορούν να συμμετέχουν παραγωγικά στην εκπαίδευση και αφομοίωση της διδακτέας ύλης» αναφέρουν οι φοιτητές.

 Όπως επισημαίνεται, το  συντριπτικό ποσοστό αποτυχίας που σημειώνεται στα μαθήματά της συγκεκριμένης καθηγήτριας δεν μπορεί να οφείλεται μόνο σε λόγους που αφορούν τη μελέτη των φοιτητών καθώς πέραν των άλλων είναι και εντελώς αναντίστοιχο με τα ποσοστά  επιτυχίας των ίδιων φοιτητών σε άλλα μαθήματα.

Παράλληλα αξιοσημείωτο είναι, όπως λένε οι φοιτητές, και  το γεγονός ότι σχεδόν κανείς δεν τολμά μετά την ανακοίνωση των βαθμών να ζητήσει να δει το γραπτό του και να λάβει επεξηγήσεις σχετικά με τη βαθμολόγηση ή τα ενδεχόμενα λάθη του ώστε να αιτηθεί την αναβαθμολόγηση του γραπτού του.

Οι φοιτητές λένε ότι στην διάρκεια της εξεταστικής που είναι σε εξέλιξη έγιναν πολλά ευτράπελα. Τους εστάλη, βράδυ και 9 ώρες πριν την εξέταση τηλεγραφική ενημέρωση για τη διεξαγωγή της  ενώ στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου το τελευταίο ενημερωτικό e.mail για την εξέταση του μαθήματος έφτασε  1 ώρα πριν το ξεκίνημα της εξέτασης.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν τεχνικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της εξέτασης στα οποία η εν λόγω καθηγήτρια αδιαφόρησε και δεν έδωσε λύση. Επίσης η καθηγήτρια φέρεται να ζήτησε αιφνίδια και καταχρηστικά να της υποβληθούν  τα πρόχειρα των σημειώσεών των φοιτητών  στην εξέταση μαζί με τα επίσημα γραπτά για να τα «αξιολογήσει» με απειλή την μη βαθμολόγησή τους. Πέραν αυτών οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι ορίστηκε αιφνίδια πρόσθετη προφορική εξέταση  κατά την διάρκεια της εξέτασης του μαθήματος χωρίς αυτό να έχει συμπεριληφθεί στο αναρτημένο και επίσημο πρόγραμμα της εξεταστικής. Όπως αναφέρθηκε στην προφορική αυτή εξέταση δεν θα συμμετείχαν όλοι οι φοιτητές. Ακόμη δε και σήμερα, παραμένουν αδιευκρίνιστα τα κριτήρια βάσει των οποίων θα συμμετάσχουν κάποιοι (;) φοιτητές στη συγκεκριμένη εξέταση αλλά και το αντικείμενο – σκοπός της εν λόγω εξέτασης .

Οι φοιτητές επισημαίνουν ότι εξαιτίας αυτής της κατάστασης αδυνατούν να  ολοκληρώσουν  έγκαιρα με επιτυχία τον κύκλο σπουδών τους  οφείλοντας σχεδόν όλοι τα ίδια συγκεκριμένα μαθήματα, μην έχοντας καν την ευκαιρία να υποβληθούν σε μία δίκαιη εξέταση. Όλα δε αυτά λαμβάνουν χώρα εν μέσω μίας πρωτόγνωρης για όλους υγειονομικής, κοινωνικής και οικονομικής συγκυρίας για τη χώρα.

«Η κατάσταση αυτή την οποία άπαντες βιώνουμε προσβάλλει αναίτια και βάναυσα την αξιοπρέπεια και την  προσωπικότητα μας, η οποία αποτελεί θεμέλιο για το κοινωνικό ιστό και γι΄ αυτό προστατεύεται τόσο από το Σύνταγμα όσο και από τις σχετικές διατάξεις των  νόμων» αναφέρουν οι φοιτητές και καλούν τον Πρόεδρο του Τμήματος τις πρυτανικές αρχές, την επιτροπή του Τμήματος και κάθε αρμόδιο να λάβουν θέση απέναντι σε τέτοιου είδους αντεκπαιδευτικές συμπεριφορές.

«Να μπει ένα τέλος σε αυτή την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά, η οποία δεν μας αφήνει μόνο εξάμηνα σπουδών πίσω αλλά κυρίως εξάμηνα ζωής. Συμπεριφορές οι οποίες μας προσβάλουν και μας υποτιμούν σαν ανθρώπους αλλά και ως εν δυνάμει επιστήμονες» λένε.

To thebest.gr επικοινώνησε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Μπούρα στον οποίο δεν έχει σταλεί ακόμη η επιστολή των φοιτητών. Ο κ. Μπούρας  είπε ότι θα διερευνήσει  την υπόθεση, θα συνομιλήσει με τους φοιτητές και την καθηγήτρια και θα επιληφθεί του θέματος. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις