Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Τι θα κάνουν και φέτος οι Πατρινοί που δεν θα γίνει Καρναβάλι;

Τι θα κάνουν και φέτος οι Πατρινοί που δ...

Ενδιαφέρουσες ιδέες για να… «σκοτώσετε» το χρόνο σας

Εδώ και μερικές εβδομάδες μπήκε οριστικό τέλος στα όνειρα όσων περίμεναν το Πατρινό Καρναβάλι του 2021 σαν το εορταστικό τέλος της ταλαιπωρίας της πανδημίας του COVID-19-19. Η πιο αργή του αναμενομένου εξέλιξη των εμβολιασμών παγκοσμίως θα στερήσει και φέτος τις καλύτερες μέρες του χρόνου από την πόλη μας. Αν δεν είστε από αυτούς που θέλετε να περνάτε τις μέρες του Μάρτη του 2021 παίζοντας απλά διαδικτυακό στοίχημα στη Novibet, εμείς μαζέψαμε για εσάς μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες για να «σκοτώσετε» το χρόνο σας.

Τηλεόραση δεν είναι μόνο το Netflix

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι λέξεις δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να μην έχει πρόσβαση στη μεγαλύτερη πλατφόρμα streaming του κόσμου. Και αν το υλικό που διαθέτει το Netflix φτάνει ώστε να βλέπει κάποιος ασταμάτητα για μερικές δεκαετίες, αυτό δε σημαίνει πως είναι η μόνη εναλλακτική που έχει αν θέλει να περάσει τις μέρες και τις εβδομάδες του μπροστά στην τηλεόραση. Ελάχιστοι γνωρίζουν πως εδώ και μερικούς μήνες είναι προσβάσιμη για τους Έλληνες και η έτερη μεγάλη πλατφόρμα streaming, το Amazon Prime. Με παραγωγές που έχουν ήδη κάνει πάταγο (American Gods, The Boys, The Man in the High Castle, Top Gear και πολλές ακόμα), η συνδρομητική υπηρεσία του μεγαλύτερου online store παγκοσμίως προσφέρει εξαιρετικές εναλλακτικές σε όσους έχουν ήδη δει τα μεγαλύτερα hits του Netflix (στο σημείο βέβαια είναι δυνατό κάτι τέτοιο).

Για τους πιο ψαγμένους, υπάρχει μια εναλλακτική πρόταση, Ελληνικής μάλιστα προέλευσης. Το Cinobo, μια πλατφόρμα που στηρίζει μέσω streaming τις πιο Indy και ξεχωριστές παραγωγές αξίζει την προσοχή σας. Και επειδή η πανδημία μπαίνει σύντομα στο δεύτερο χρόνο ζωής της, ίσως κάποιοι να έχουν κουραστεί να βλέπουν τα ξενόφερτα blockbuster προγράμματα του Netflix, του Prime και του Apple TV. Το Cinobo αξίζει να το τσεκάρετε μέσω της δωρεάν δοκιμής 7 ημερών και αν μείνετε ικανοποιημένοι ίσως θελήσετε να εγγραφείτε.

Τέλος, για τους λάτρεις των ντοκιμαντέρ, μια ιδέα από το εξωτερικό, το Magellan TV, διαθέτει χιλιάδες παραγωγές από διάφορες θεματικές όπως ιστορία, επιστήμη, αθλητισμός κλπ. Στα αρνητικά τόσο του amazon Prime όσο και του Magellan TV, το γεγονός πως ενώ είναι διαθέσιμα για συνδρομή από Ελληνικά IPs, δεν προσφέρονται υπότιτλοι στη γλώσσα μας. Ένα πρόβλημα που ευελπιστούμε να ξεπεραστεί σύντομα.

Μικρά διαμάντια της Αχαΐας

Με δεδομένο πως η κατάσταση θα βελτιωθεί και πως ο κόκκινος συναγερμός θα υποχωρήσει κάποια στιγμή, οι Πατρινοί ίσως μπορέσουν να καταφύγουν σε κάποια κοντινή απόδραση. Άλλωστε ο νομός έχει ορισμένα κρυμμένα διαμάντια που αξίζει να τα επισκεφτείτε, γιατί όχι και περισσότερες από μία φορές.

Ξεκινάμε από το δικό μας αγαπημένο, τη λίμνη Τσιβλού, την υπέροχη τοποθεσία στις πλαγιές του Χελμού που προσφέρεται για πεζοπορίες, χαλάρωση, φαγητό και καφέ. Ιδανικά όταν ανοίξει ο καιρός, ο νομός μας θα είναι ένα τέλειο μέρος για κοντινές εξορμήσεις, ως αντίδοτο στην ακύρωση του καρναβαλιού. Το χιονοδρομικό στο Χελμό, το Οινοποιείο της Αχάια Κλάους, το Σπήλαιο των Λιμνών και πολλές μαγευτικές τοποθεσίες που συνήθως κατακλύζονται από επισκέπτες θα είναι τώρα αποκλειστικά διαθέσιμες για εμάς τους Πατρινούς. Έστω και αν το χιονοδρομικό κέντρο δε λειτουργεί λόγω του Covid, η γύρω περιοχή είναι αρκετά κοντά στην πόλη για να δικαιολογήσει τον κωδικό 6.

Όπως και να ‘χει, το Πατρινό Καρναβάλι είναι ένας θεσμός που δεν αντικαθίσταται εύκολα. Ούτε από τα καλύτερα προγράμματα στην TV ούτε από τα ωραιότερα τοπία της Αχαΐας. Υπομονή ένα χρόνο ακόμα για το Καρναβάλι του 2022 που αναμένεται αν μη τι άλλο το πιο καυτό που έγινε ποτέ!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά