Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

110 υπογραφές αντίδρασης στη σύσταση αστυνομικού σώματος στο πανεπιστήμιο Πατρών

110 υπογραφές αντίδρασης στη σύσταση αστ...

Το μανιφέστο της «Πρωτοβουλίας πανεπιστημιακών εναντίον της δημιουργίας ειδικού «σώματος ασφαλείας» για τα πανεπιστήμια».

Αντίθετοι στην προοπτική σύστασης αστυνομικού σώματος στο πανεπιστήμιο Πατρών εμφανίζονται 110 μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας της Αχαϊκής πρωτεύουσας που συντάσσονται στην «Πρωτοβουλία πανεπιστημιακών εναντίον της δημιουργίας ειδικού «σώματος ασφαλείας» για τα πανεπιστήμια».

Ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι υποψήφιοι με τα τέσσερα από τα πέντε πρυτανικά σχήματα στις πρόσφατες πρυτανικές εκλογές. Οι υποψήφιοι πρυτάνεις Τάσος Αθανασόπουλος και Γιώργος Παπαθεοδώρου, καθηγητές αντίστοιχα στα Τμήματα Ιατρικής και Γεωλογίας, οι υποψήφιοι αντιπρυτάνεις με το σχήμα του καθηγητή Νίκου Καραμάνου, Βίκυ Ζολώτα και Αντώνης Αλεξανδρίδης, οι υποψήφιοι αντιπρυτάνεις με το σχήμα του καθηγητή Γιώργου Παπαθεοδώρου, Σοφία Αντιμησιάρη, Χριστόφορος Κροντηράς και Γιώργος Νικολάου, και ο υποψήφιος με το σχήμα του καθηγητή Θεόδωρου Χριστόπουλου, Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης. Μεταξύ αυτών που υπογράφουν εντοπίσαμε τον πρώην πρύτανη Γιώργο Παναγιωτάκη, πρώην αντιπρυτάνεις, κοσμήτορες και προέδρους τμημάτων.

Το κείμενο συνυπογράφουν οι σύλλογοι του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) και του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ)

Στο μανιφέστο της «Πρωτοβουλίας» μεταξύ άλλων αναφέρεται :

 «Η πανεπιστημιακή κοινότητα πληροφορήθηκε αιφνιδιαστικά, μέσα από ασαφείς υπουργικές ανακοινώσεις και από διαρροές στα ΜΜΕ, την απόφαση της κυβέρνησης για τη σύσταση ενός νέου σώματος ασφαλείας, της ‘’Ομάδας Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων’’. Το νέο αυτό σώμα θα αναφέρεται, μάλιστα, όχι στις πρυτανικές αρχές, όπως θα αντιστοιχούσε στον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα του πανεπιστημίου, αλλά απευθείας στην Ελληνική Αστυνομία. Παρ’ όλα αυτά, οι δαπάνες για τη λειτουργία του θα επιβαρύνουν τον ούτως ή άλλως περιορισμένο προϋπολογισμό των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων!

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κατατεθεί μέσα στον επόμενο μήνα το σχετικό νομοσχέδιο χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τους πανεπιστημιακούς φορείς, και, επιπλέον, να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις χιλίων τουλάχιστον αστυνομικών για τα πανεπιστήμια. Θεωρούμε απαράδεκτο και δηλώνουμε ότι δεν θα συναινέσουμε στη δημιουργία και λειτουργία οποιουδήποτε σώματος φύλαξης ή ασφάλειας που θα βρίσκεται εκτός ελέγχου της πανεπιστημιακής κοινότητας».

*Με στοιχεία από εφημερίδα "Πελοπόννησος"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις