Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Ένα χωριό- φάντασμα στο νομό Ιωαννίνων

Ένα χωριό- φάντασμα στο νομό Ιωαννίνων

Ένα υπέροχο σκηνικό

Ένα από τα πιο ανεξερεύνητα αλλά με αρκετό ενδιαφέρον μέρη του νομού Ιωαννίνων αποτελούν τα Μαστοροχώρια, τα περίφημα χωριά των διάσημων μαστόρων της Ηπείρου.

Κάποια κατοικούνται μέχρι σήμερα και αποτελούν εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής αλλά και της μαεστρίας και της τεχνικής των μαστόρων της περιοχής, ενώ άλλα έχουν εγκαταλειφθεί και αφεθεί στο έλεος του χρόνου.

Όπως το χωριό Ζέρμα, χτισμένο σε μια απότομη πλαγιά, που κάνει τους πάντες να απορούν πώς οι κάτοικοί του κατάφερναν να φέρνουν εις πέρας τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Οι κάτοικοί του το εγκατέλειψαν στα τέλη της δεκαετίας του ’70 μετά από σημαντικές και επικίνδυνες κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή. Μεταφέρθηκαν στην απέναντι πλαγιά, μια τοποθεσία πιο φιλόξενη για την ανθρώπινη δραστηριότητα και με πιο σωστή ρυμοτομία, όπου δημιούργησαν τη Νέα Ζέρμα, με το όνομα Πλαγιά.

Μάλιστα, τα σημάδια από τις κατολισθήσεις στο Ζέρμα παραμένουν ορατά μέχρι και σήμερα, με τεράστιους βράχους να έχουν αποκολληθεί από τις κορυφές του βουνού και να έχουν σφηνωθεί στις ρεματιές γύρω από το χωριό.

 
Ένα υπέροχο σκηνικό το οποίο ταξιδεύει στο χρόνο αντικρίζει ο επισκέπτης της περιοχής, με τα ερειπωμένα κτίρια του χωριού, κάποια πιο καλοδιατηρημένα και άλλα όχι, να αποτελούν σιωπηλούς μάρτυρες της μεγάλης ακμής που βίωσε κάποτε η ευρύτερη περιοχή.

 πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life