Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άδεια ειδικού σκοπού: Πότε την δικαιούνται οι γονείς - Τι ισχύει για τις γιορτές

Άδεια ειδικού σκοπού: Πότε την δικαιούντ...

Τι ορίζει το υπουργείο Εργασίας για την άδεια ειδικού σκοπού τα Χριστούγεννα.

Υπό προϋποθέσεις θα μπορεί να χορηγείται άδεια ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους γονείς κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, διευκρινίζεται ότι η χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού κατά την επερχόμενη περίοδο των Χριστουγέννων – οπότε και οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργούν λόγω διακοπών – θα ήταν δυνατόν να εγκριθεί εφόσον ο εργαζόμενος αποδείξει ότι κατά το ίδιο διάστημα δεν είναι δυνατή η φροντίδα των τέκνων από τον άλλο γονέα ή άλλο πρόσωπο και εφόσον δεν διαθέτει επαρκές υπόλοιπο κανονικής άδειας, η οποία θα πρέπει να χορηγηθεί μέχρι τέλος του έτους.

Οι δικαιούχοι άδειας ειδικού σκοπού τις γιορτές
Σύμφωνα με την εγκύκλιο της σχετικής Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Εργασίας, η κατ' εξαίρεση χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού αφορά αποκλειστικά στο χρονικό διάστημα από 24/12/2020 έως και τις 31/12/2020, καθώς από 1/1/2021 στοιχειοθετείται το δικαίωμα κανονικής άδειας του έτους 2021.

Σημειώνεται τέλος, προκειμένου για τους βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ότι η κανονική λειτουργία τους είχε προγραμματισθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες ανά περίπτωση. Ως εκ τούτου η αναστολή λειτουργίας των ανωτέρω μονάδων αφορά σε διαφορετικές ημερομηνίες και συνεπακόλουθα οι γονείς είναι δικαιούχοι της άδειας ειδικού σκοπού κατά τις ημερομηνίες που προβλεπόταν η λειτουργία των μονάδων στις οποίες είναι εγγεγραμμένα τα τέκνα τους.

Οι διευκρινήσεις αυτές δίνονται κατόπιν ερωτημάτων που τίθενται στην Γενική Γραμματεία Εργασίας του υπουργείου σχετικά με τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις