Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Η τριήμερη εμπειρία μου από τη θεραπεία με το CyberKnife στο Αρεταίειο

Η τριήμερη εμπειρία μου από τη θεραπεία ...
Νασόπουλος Νάσος

15 Δεκεμβρίου 2020- 553η ΗΜΕΡΑ του Ημερολογίου

Επιστροφή από την Αθήνα και το Αρεταίειο στην Πάτρα, έχοντας πλέον υποβληθεί στη θεραπεία μέσω του CyberKnife για τον όγκο που είχε εντοπιστεί στο κεφάλι. Όπως σας έχω πει θα περιγράψω σήμερα αναλυτικότερα την όλη διαδικασία, ή οποία στη δική μου περίπτωση κράτησε τρεις ημέρες. Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας για το πλήθος μηνυμάτων και ευχών που δέχτηκα.

Την πρώτη ημέρα (Πέμπτη ήταν) υποβλήθηκα σε μια εξειδικευμένη αξονική τομογραφία εγκεφάλου που ονομάζεται αξονική σχεδιασμού. Μού φόρεσαν μια μάσκα στο κεφάλι και σκοπός της εξέτασης ήταν να εντοπιστεί επακριβώς το σημείο που βρισκόταν ο όγκος. Αν εξαιρέσει κανείς έναν περιορισμό που νοιώθεις στο πρόσωπο λόγω της μάσκας, κατά τα λοιπά η όλη η διαδικασία είναι σαν μια απλή αξονική. Διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Την επόμενη ημέρα (Παρασκευή) έκανα μαγνητική εγκεφάλου η οποία δεν διαφέρει σε τίποτε από τις γνωστές μαγνητικές. Διήρκεσε περίπου 45 λεπτά.

Και για τις δύο τομογραφίες χρειάστηκε να κάνω προετοιμασία με λήψη κορτιζόνης, καθώς κατά τη διάρκεια των εξετάσεων μού χορηγήθηκε σκιαγραφικό.

Την τρίτη ημέρα (Δευτέρα) έκανα τη θεραπεία στο CyberKnife. Είναι σαν μηχάνημα ακτινοθεραπείας περίπου, για όσους έχουν κάνει ακτινοβολίες. Την όλη διαδικασία ελέγχει και παρακολουθεί ένας νευροχειρουργός, ο οποίος με ενημέρωσε, πριν ξεκινήσουμε, πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Με οδήγησαν στην αίθουσα που βρίσκεται το μηχάνημα, ξαναφόρεσα τη μάσκα που μού είχαν βάλει την πρώτη ημέρα και επί της οποίας είχαν σχεδιάσει σημεία που προφανώς οδηγούσαν με ακρίβεια το μηχάνημα εκεί που εντοπιστεί ο όγκος.

Αυτή τη φορά η μάσκα εφάρμοζε αρκετά πιεστικά. Θα έλεγα ότι αυτός ο περιορισμός ήταν το μοναδικό (μικρό)ζήτημα. Η όλη διαδικασία διήρκεσε 30-35 λεπτά και δεν ένιωσα την παραμικρή ενόχληση. Ωστόσο μια κυρία που είχε κάνει τη θεραπεία νωρίτερα από μένα, ένιωσε ζαλάδα, αλλά μάλλον αυτό εξαρτάται από το σημείο που βρίσκεται ο όγκος στον καθένα.

Τελειώνοντας τη θεραπεία με είδε πάλι ο νευροχειρουργός, ο κ. Λεωνίδας Λέκκας που μου είπε ότι «όλα πήγαν καλά» και με προειδοποίησε για το ενδεχόμενο κάποιων προσωρινών παρενεργειών, ο οποίες μπορεί να είναι πονοκέφαλοι και ίσως και κάποιες επιληπτικές κρίσεις. Μού σύστησε να λαμβάνω κορτιζόνη για τις επόμενες 14 ημέρες και στην  περίπτωση εκδήλωσης παρενεργειών να επικοινωνήσω μαζί του. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας σε τρεις μήνες για να κάνω μαγνητική εγκεφάλου, οπότε και θα φανεί πόσο καλά πήγαν τα πράγματα τη Δευτέρα.

Έως τώρα πάντως που γράφω το σημείωμα αυτό, 36 ώρες μετά τη θεραπεία, δεν μού έχει εκδηλωθεί κάποια παρενέργεια. Όλα βαίνουν καλώς…

Να σημειώσω ότι δεν κάνουν όλοι οι ασθενείς μία θεραπεία όπως έκανα εγώ, αλλά ανάλογα με το μέγεθος, τον τύπο και το σημείο που βρίσκεται ο όγκος μπορεί να χρειαστεί να κάνουν έως και πέντε θεραπείες. Επίσης, πάλι από το μέγεθος και το σημείο εξαρτάται πόση ώρα θα διαρκέσει.

Σαν συμπέρασμα έχω να πω ότι ήταν η πιο ανώδυνη θεραπεία από όσες έχω κάνει μέχρι σήμερα. Αν εξαιρέσει κανείς την υποχρεωτική μετακίνηση και τη διαμονή στην Αθήνα, επί …ιατρικού εδάφους δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Μακάρι το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο …ανώδυνο και ευχάριστο.

Επειδή έλαβα στο e-mail πολλά μηνύματα από αναγνώστες που ζητούν πληροφορίες για την θεραπεία με CyberKnife κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι εγώ ο ειδικός που θα κρίνει αν κάποιος ασθενής μπορεί και πρέπει να υποβληθεί σε αυτή τη μορφή θεραπείας. Είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσετε με τον Ογκολόγο που σας παρακολουθεί όπως έκανα κι εγώ. 

Σχετικά με τη θεραπεία στο Αρεταίειο, αυτή γίνεται δωρεάν, από τη στιγμή που θα δοθεί έγκριση από το αρμόδιο Ογκολογικό Συμβούλιο. Προσωπικά έκανα την πρώτη επικοινωνία στο Αρεταίειο, με την Επίκουρη Καθηγήτρια Ακτινολογικής Ογκολογίας κ. Άννα Ζυγογιάννη. (Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 7286000, 210 7286358). Η κ. Ζυγογιάννη αφού είδε το ιστορικό και τις πρόσφατες εξετάσεις που είχα κάνει, εξέλιξε τις διαδικασίες για να υποβληθώ στη θεραπεία. Ομολογώ ότι όλοι οι άνθρωποι που ήρθα σε επαφή στο Αρεταίειο ήταν απίστευτα εξυπηρετικοί και τους ευχαριστώ γι’ αυτό.

Σε αυτό το email [email protected] στείλτε μου τα μηνύματά σας (σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θέλετε να ερευνήσουμε), ή το τηλέφωνό σας (αν θέλετε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά) και να είστε σίγουροι ότι η δύναμη που θα δώσει ο ένας στον άλλον θα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη μάχη που δίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβάστε το Ημερολόγιο ενός Καρκινοπαθούς

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο