Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εισαγγελική παρέμβαση για το παράλληλο σύστημα καταγραφής του ΕΟΔΥ

Εισαγγελική παρέμβαση για το παράλληλο σ...

Ο Αρκουμανέας διέψευσε το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων – Εξοργισμένος ο Χαρδαλιάς

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας από τις εφημερίδες «ΒΗΜΑ» και «Δημοκρατία» περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων με κορωνοϊό διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η ύπαρξη του παράλληλου συστήματος καταγραφής, είχε ως αποτέλεσμα τη μη ακριβή αποτύπωση του αριθμού των ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Νίκο Ορνεράκη, ο οποίος αφού μελετήσει τα δημοσιεύματα, θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι τα δημοσιεύματα προκάλεσαν πολιτικό σάλο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά ήδη από την Κυριακή εισαγγελική παρέμβαση και την υπόλοιπη αντιπολίτευση να ζητά τη δημοσιοποίση των πρακτικών των συνεδριάσεων της επιστημονικής επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αρκουμανέας: Ένα και μοναδικό σύστημα καταγραφής

Υπάρχει ένα και μοναδικό σύστημα καταγραφής ασθενών Covid 19 επισήμανε τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας, τονίζοντας ότι τα δημοσιεύματα που είδαν το φώς της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο είναι απαράδεκτα, ψευδή και κακόβουλα.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, ο κ. Αρκουμανέας, τόνισε πως «τέτοια δημοσιεύματα το μόνο που πετυχαίνουν είναι να απαξιώνουν το έργο εκατοντάδων επιστημόνων του ΕΟΔΥ και να αμφισβητούν την εγκυρότητα των στοιχείων του ΕΟΔΥ και άρα και της χώρας μας».

Χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτες και τις καταγγελίες περί «σκοτεινών» συμβάσεων του ΕΟΔΥ με ιδιωτικές εταιρείες.

Αντίστοιχα, από το ίδιο βήμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα παντελώς άδικα και αβάσιμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις