Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στον "αέρα" 5.000 δικαιώματα ακινήτων- Κίνδυνος να περάσουν στο Δημόσιο

Πάτρα: Στον "αέρα" 5.000 δικαι...

Παράταση ζητούν οι δικηγόροι

Περίπου 5.000 δικαιώματα σε ακίνητα της Πάτρας που είναι αγνώστου ιδιοκτήτη κινδυνεύουν να περάσουν μέχρι το τέλος του χρόνου στο Δημόσιο εάν δεν δοθεί παράταση στο Κτηματολόγιο.

Ο κίνδυνος είναι ορατός και μεγάλος καθώς οι συμπολίτες που κατέχουν αυτά τα δικαιώματα είτε έχουν αμελήσει να τα δηλώσουν, είτε απουσιάζουν από την χώρα και αγνοούν τις διαδικασίες, είτε έχουν μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας με αποτέλεσμα να μην έχουν καταφέρει ακόμα να ξεμπερδέψουν.

Ως εκ τούτου ο δικηγορικός σύλλογος της Πάτρας ζητά από την κυβέρνηση να υπάρξει μια νέα παράταση προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να μην χαθούν, έτσι άδικα, περιουσίες. Μάλιστα το αίτημα δεν αφορά μια απλή ολιγόμηνη παράταση αλλά για ολόκληρο το 2021 καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Όπως εξηγεί, μιλώντας στο thebest.gr, ο αντιπρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της Πάτρας, Γιώργος Τσίρης, πρόκειται για ένα θέμα που κρατάει αρκετά χρόνια, αφορά την οριστική εγγραφή στο κτηματολόγιο χιλιάδων ατακτοποίητων δικαιωμάτων αγνώστου ιδιοκτήτη.

Η Πάτρα ήταν από τις πρώτες περιοχές που εντάχθηκε σε αυτή τη διαδικασία από το 2004 και εκτότε, με την παρέλευση 14 ετών, τα αδήλωτα δικαιώματα, βρίσκονται στο αέρα με το ενδεχόμενο να περάσουν στο Δημόσιο να είναι ορατός.

«Από την πλευρά μας κρούουμε των κώδωνα του κινδύνου στην πολιτεία και με δεδομένο ότι η ισχύουσα διορία λήγει 31-12 ζητάμε να δοθεί μια εύλογη παράταση. Στόχο πρέπει να αποτελεί να προχωρήσουν οι υποθέσει κανονικά όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τις απαγορεύσεις που υφίστανται σήμερα λόγω της πανδημίας. Στις υπηρεσίες υπάρχουν ζητήματα με τα ραντεβού, ενώ αναβάλλονται και δικαστήρια, όπου παραπέμπονται αναγνωρίσει δικαιωμάτων», επισημαίνει ο κ. Τσίρης.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται σε εγκαταλελειμμένα κτίσματα της πόλης, παλαιές κατοικίες όπου οι κληρονόμοι είναι πολλοί και ορισμένοι εξ αυτών «εξαφανισμένοι», επίσης ακίνητα που θέλουν τακτοποίηση με τον Δήμο ή τμήματα γης ανήκουν στο Δημόσιο. Σε αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή δεν είναι ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων αμέλησαν ή ξέχασαν τα δηλώσουν αλλά απαιτούνται τακτοποιήσεις που ανάγονται των κτηματολογικών διαφορών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις