Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Ο Τ. Κωστής και η Τ. Μακρή μιλούν για την περιπέτειά τους με τον καρκίνο

Ο Τ. Κωστής και η Τ. Μακρή μιλούν για τη...

23 Νοεμβρίου 2020- 531η ΗΜΕΡΑ του Ημερολογίου

Δύο γνωστά από την τηλεόραση πρόσωπα, συγκαταλέγονται στη μακρά λίστα των ανθρώπων που χτυπήθηκαν από καρκίνο: ο ηθοποιός Τάσος Κωστής και η ψυχολόγος Τένια Μακρή. Μάλιστα, ο Τάσος Κωστής ξαναβρίσκεται αντιμέτωπος με την ασθένεια καθώς τώρα πάσχει η σύζυγός του από καρκίνο του πνεύμονα.

Τάσος Κωστής: τώρα δίνω δύναμη στη σύζυγό μου

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό «7 ημέρες Tv” για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και πως βγήκε νικητής, αλλά αποκάλυψε πως και η σύζυγός του υποβλήθηκε σε χειρουργείο καρκίνου στον πνεύμονα και πως τώρα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της.

-Πριν από δύο χρόνια αντιμετωπίσατε καρκίνο και δώσατε τη μάχη σας πολύ θαρραλέα.

Μου έδωσε ο καρκίνος αυτό το δικαίωμα. Όταν το ανακάλυψα είπα “Τετέλεσται” γιατί μιλάμε για μία ανίατη αρρώστια. Έπρεπε πρώτα να συνειδητοποιήσω μέσω των γιατρών και των εξετάσεων εάν μου έδινε το δικαίωμα να αναμετρηθώ μαζί του. Οι γιατροί μου είπαν “Έχεις ένα καρκίνο στο έντερο που θεωρείται πια χρόνια και όχι ανίατη ασθένεια από την στιγμή που έγκαιρα το ανακάλυψες. Θα ταλαιπωρηθείς, αλλά θα γίνεις καλά. Αρκεί να παλέψεις”. Είμαστε σε ισοπαλία με τον καρκίνο. Δε λέω ότι τον νίκησα. Δε θα το πω ποτέ.

-Σοκαριστήκατε αρχικά;

Έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου. Είπα “Πεθαίνω”; Έχω δει ανθρώπους γύρω μου που δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα. Όταν το ανακάλυψε η νύφη μου τις έδωσαν τρεις ημέρες. Η πρώτη μου ερώτηση ήταν “πόσο καιρό έχω”; Σιγά σιγά άρχισα να το παλεύω με ακτινοθεραπείες, χημειοθεραπείες χειρουργεία. Δεν είπα ποτέ “Γιατί σε εμένα”.

– Δίνατε κουράγιο και στην οικογένειά σας. Είναι πολύ όμορφο!

Προσπαθούσα να τους δίνω θάρρος. Δεν ήθελα να με λυπούνται ούτε ο γιος μου, ούτε η γυναίκα μου. Ξέρετε αυτός που είναι απέξω πάσχει περισσότερο. Έζησαν δραματικές στιγμές οχτώ ώρες περιμένοντας με να ξυπνήσω από το χειρουργείο. Το κατάλαβα τώρα με τη γυναίκα μου που έκανε χειρουργείο καρκίνου στον πνεύμονα. Είμαι στο νοσοκομείο μαζί της. Τώρα τής δίνω εγώ δύναμη. Είμαι δίπλα της όπως ήταν και εκείνη με τόση αγάπη σε έμενα.

-Τι σας έμαθε ο καρκίνος ;

Ότι σήμερα είμαστε και αύριο δεν είμαστε και ότι πρέπει να είσαι καλός άνθρωπος από άποψη γιατί όλοι έχουμε μέσα μας και το καλό και το κακό. Επίσης ότι οφείλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας. Τη ζήσουμε, δεν τη ζήσουμε άλλωστε θα περάσει. Ας επιλέξουμε το φως.

Η Τένια Μακρή για τον καρκίνο του μαστού: «Δεν με απασχολεί το ότι δεν έχω στήθος»

Για τη σοβαρή περιπέτεια που αντιμετώπισε με την υγεία της μίλησε η Τένια Μακρή.

Η γνωστή ψυχολόγος πριν από μερικά χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού και χρειάστηκε να κάνει διπλή μαστεκτομή.

-Πριν μερικά χρόνια περάσατε μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία σας καθώς βρεθήκατε αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού, κάτι το οποίο είχατε χαρακτηρίσει ως «ευλογία»...

Ήταν ευλογία...Ήταν κάτι το οποίο ήρθε να μου θυμίσει ότι είχα παραμελήσει τον εαυτό μου και ότι είχα δώσει σημασία σε άλλα πράγματα τα οποία ήταν άκρως ασήμαντα σε σχέση με την ύπαρξη μου, την υγεία μου, την ψυχική μου ηρεμία και με αυτό που τελικά είμαι ως άνθρωπος. Ήταν ένα καταπληκτικό φρένο, το οποίο ήταν σαν να φρενάρισα απότομα και μετά να πήρα μια μεγάλη φόρα και να είδα τα πράγματα τελείως διαφορετικά και να αρχίσω εν τέλει «καράβι» μου προς άλλα ύδατα. Ήταν πραγματικά μια ευλογία για εμένα όλο αυτό.

-Πώς νιώσατε σαν γυναίκα όταν αναγκαστήκατε να προχωρήσετε σε διπλή μαστεκτομή;

Ένιωσα ότι έχω ένα παράσημο, το οποίο βρίσκεται στο σημείο της καρδιάς μου και μου θυμίζει ότι επιβίωσα, ότι είμαι σε καλό δρόμο, ότι πρέπει να αγαπάω τον εαυτό μου και να τον φροντίζω. Δεν με απασχολεί το ότι δεν έχω στήθος και δεν έχω κάνει αποκατάσταση, για εμένα το στήθος μου υπάρχει. Οπότε δεν με απασχόλησε ειλικρινά καθόλου.

Σε αυτό το email [email protected] στείλτε μου τα μηνύματά σας (σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θέλετε να ερευνήσουμε), ή το τηλέφωνό σας (αν θέλετε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά) και να είστε σίγουροι ότι η δύναμη που θα δώσει ο ένας στον άλλον θα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη μάχη που δίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβάστε το Ημερολόγιο ενός Καρκινοπαθούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο