Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι ασθενείς και οι κλίνες κορωνοϊού στη Δυτική Ελλάδα - 299 κρούσματα τις πρώτες 13 μέρες του Νοέμβρη

Οι ασθενείς και οι κλίνες κορωνοϊού στη ...

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας, του Πύργου και του Αγρινίου

Τρεις νέες εισαγωγές και έξι εξιτήρια  μέσα σε λίγες ώρες στην κλινική covid του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών στη διάρκεια της Παρασκευής.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, χθες  νοσηλεύονταν 20 ασθενείς στην Κλινική Covid -19 και έξι στην ΜΕΘ. Ο προγραμματισμός της 6ης ΥΠΕ αναφέρει ότι εξασφαλίστηκαν 24 νέες κλίνες στην ΩΡΛ, ενώ συνολικά 22 κλίνες ΜΕΘ Covid συμπεριλαμβανομένων και των 4 θαλάμων αρνητικής πίεσης.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», νοσηλεύονταν μέχρι χθες  Παρασκευή 14 ασθενείς στην κλινική και 4 στην ΜΕΘ Covid-19. Το νοσοκομείο διαθέτει  40 κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό. Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξουν και άλλες τρεις κλίνες ΜΕΘ Covid -19 στο νοσοκομείο με εξοπλισμό που εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου λειτουργούν 7 κλίνες ΜΕΘ Covid -19 και 18 κλίνες στην αντίστοιχη κλινική για να καλυφθούν οι ανάγκες της Ηλείας και να μην γίνονται διακομιδές στην Πάτρα.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύονται 14 ασθενείς στην Κλινική Κορωνοϊού, η οποία έχει δυναμική 26 κλινών, ενώ προγραμματίζεται να ανοίξουν και κρεβάτια ΜΕΘ.

299 κρούσματα έφτασε η Αχαΐα με βάση τις καταγραφές και τις ενημερώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας το Νοέμβριο.

Με τα 26 κρούσματα που προστέθηκαν την Παρασκευή στα ήδη 273 των περασμένων ημερών φτάσαμε κοντά στα 300 παρά ένα. Το αρνητικό ρεκόρ για την Αχαΐα παραμένει τα 32 κρούσματα της 1ης Νοεμβρίου, ενώ και το δεύτερο αρνητικό ρεκόρ είναι τα 31 κρούσματα που σημειώθηκαν την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που παρακολουθούν από κοντά την υγειονομική πορεία στην Αχαΐα η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη, η διασπορά στην ανοικτή κοινότητα δεν είναι μεγάλη, όμως παρουσιάσει μία μικρή αυξητική τάση, παρόλο που βρισκόμαστε εδώ και μία εβδομάδα σε lockdown.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις