Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Πώς να αποθηκεύσεις το ελαιόλαδο για να μην ταγγίσει

Πώς να αποθηκεύσεις το ελαιόλαδο για να ...

Πώς να διατηρηθεί κατάλληλο για κατανάλωση

Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που ακούς ότι το ελαιόλαδο μπορεί να γίνει ακατάλληλο προς κατανάλωση, δηλαδή να ταγγίσει. Ξέρεις όμως ότι μπορείς εύκολα να το αποφύγεις;

Πρόκειται για ένα από τα πιο βασικά υλικά της ελληνικής κουζίνας και σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες, εμείς το χρησιμοποιούμε σε μεγάλες ποσότητες, προσθέτοντας άφθονο στα φαγητά και στις σαλάτες, ενώ το χρησιμοποιούμε και στο τηγάνισμα. Συνεπώς, φροντίζουμε πάντα να το προμηθευόμαστε σε μεγάλες ποσότητες και γι αυτό το λόγο, πρέπει και να το αποθηκεύουμε σωστά ώστε να μένει αναλλοίωτο και ασφαλές προς κατανάλωση.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν όμως, είναι να ταγγίσει, δηλαδή να αλλοιωθεί η γεύση, η οσμή και το χρώμα του, εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, όπως η επαφή με το φως και το οξυγόνο της ατμόσφαιρας. Υπάρχει όμως λύση, ώστε να παρατείνεις τη «διάρκεια ζωής» του ελαιολάδου σου και είναι πολύ πιο εύκολη από ο,τι ίσως πιστεύεις.

Το παν είναι η σωστή αποθήκευση του. Αν παίρνεις δηλαδή λάδι σε μεγάλες ποσότητες και θέλεις να το έχεις στην κουζίνα σου σε μικρότερα μπουκάλια, που θα γεμίζεις ξανά και ξανά για να το προσθέτεις πιο εύκολα στο φαγητό, θα πρέπει να επιλέξεις σκούρα, αδιαφανή μπουκάλια με καπάκι. Είναι επίσης σημαντικό να μην τοποθετεί το λάδι πάνω στον πάγκο της κουζίνας, όπου πιθανότατα θα είναι εκτεθειμένο στο φως του ήλιου, αλλά μέσα σε ένα δροσερό ντουλάπι, μακριά δηλαδή από την ηλεκτρική κουζίνα ή το ψυγείο.

Πηγή:olivemagazine

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life