Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Δήμο Ερυμάνθου

Το Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της ...

Ογδόντα χρόνια μετά οι Έλληνες όλοι μαζί με αποφασιστικότητα και ομοψυχία «πολεμάμε» έναν νέο, αόρατο αυτή τη φορά, εχθρό, αναφέρει ο Δήμαρχος κ. Μπαρής

Χωρίς παρελάσεις που λόγω των μέτρων κατά του covid-19 δεν επιτρέπονται, αλλά με υψηλό το εθνικό μας φρόνημα ο Δήμος Ερυμάνθου θα τιμήσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανήμερα της επετείου στο Δήμο Ερυμάνθου με έδρα την Χαλανδρίτσα, διαμορφώνεται ως εξής:

-Επίσημη Δοξολογία σε όλους τους Ιερούς Ναούς των Κοινοτήτων του Δήμου.

-Εκφωνήσεις πανηγυρικών της ημέρας και καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν τοπικά στις Κοινότητες: Βασιλικού, Φαρών, Ισώματος (Δ.Ε. Φαρρών), Σταυροδρομίου, Ερυμάνθειας, Σκιαδά (Δ.Ε. Τριταίας) και Λεοντίου (Δ.Ε. Λεοντίου).

Η εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων θα πραγματοποιηθεί τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και μόνο των σημαιοφόρων και παραστατών μαθητών.

Ειδικότερα σε ότι αφορά την έδρα του Δήμου, την Χαλανδρίτσα:

-              10.00 π.μ.:  Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου

-              10.15 π.μ.: Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίτσας κ. Σοφία Πασχαλίδου

-              10.30 π.μ.: Επιμνημόσυνος δέηση στο Μνημείο των Ηρώων

-              Κατάθεση στεφάνων

-              Ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των ένδοξων νεκρών

-              Εθνικός Ύμνος

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού και με αυστηρά περιορισμένο αριθμό ατόμων.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΠΑΡΗ

Στο μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής αναφέρει:

«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά…

Όλοι ορθοί! με τον ήλιο προβάλλει και ψηλά το κεφάλι κρατεί…».

Αυτή η επέτειος είναι διαφορετική. Όμως οι στίχοι του εμβατηρίου μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν και σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει το Ελληνικό Έθνος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ογδόντα χρόνια μετά οι Έλληνες όλοι μαζί με αποφασιστικότητα και ομοψυχία «πολεμάμε» έναν νέο, αόρατο αυτή τη φορά, εχθρό. Με οδηγό τον αγώνα των προγόνων μας και το Έπος του Σαράντα που αποτελεί την περίτρανη απόδειξη ότι οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη στιγμή και περίσταση, σήμερα λέμε όλοι μαζί ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στον κορωνοϊό. Για ακόμη μία φορά προσέχουμε και μένουμε ασφαλείς. Για να γιορτάσουμε και την επόμενη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κι όλες τις επετείους με τιμή και υπερηφάνεια.

Όμως ο λαός μας τιμά την επέτειο στη σκιά της Τουρκικής προκλητικότητας και με υπευθυνότητα οι Έλληνες διαμηνύουν πως θα υπερασπιστούν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα, όπως και τότε…, όπως και πάντα!

Χρόνια Πολλά σε όλους!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις