Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκινά πρόγραμμα κατ’ οίκον παρέμβασης για άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους

Ξεκινά πρόγραμμα κατ’ οίκον παρέμβασης γ...

Από το σωματείο «Φροντίζω» στην Πάτρα – Υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος έως τις 30 Οκτωβρίου 2020

Το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ- «Φροντίζω» στην οδό Φαναρίου 25 στην Πάτρα, έχει ξεκινήσει, μετά από δωρεά του ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, την υλοποίηση του έργου «Γέφυρα Φροντίδας για την Τρίτη Ηλικία και την Άνοια», στο πλαίσιο του οποίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο εξάμηνοι κύκλοι κατ’ οίκον παρέμβασης, υποστηρίζοντας ανθρώπους με άνοια και τους φροντιστές τους στην περιοχή της Πάτρας.

Παρατηρείται πως η άνοια μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική απομόνωση των ηλικιωμένων, οικονομική και ψυχοσωματική εξουθένωση των φροντιστών τους εφόσον δεν λάβουν υποστήριξη και κατάλληλη φροντίδα.

Το πρόγραμμα της κατ’ οίκον παρέμβασης έχει σκοπό όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, να ενισχύσει την λειτουργικότητα των ατόμων με άνοια, να εξασκήσει τις γνωστικές λειτουργίες τους, να ενισχύσει την κοινωνικοποίηση και τέλος να συμβάλλει στην υποστήριξη και εκπαίδευση των φροντιστών αναφορικά με την άνοια, οδηγώντας στην ομαλοποίηση των σχέσεων και ρόλων μέσα στην οικογένεια.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

•             Αξιολόγηση νευρογνωστικών λειτουργιών ατόμων με άνοια

•             Νοητική και σωματική ενδυνάμωση

•             Νοσηλευτική συμβουλευτική

•             Εκπαίδευση των οικογενειακών φροντιστών στη διαχείριση της φροντίδας των ατόμων με άνοια

•             Συμβουλευτική υποστήριξη οικογενειακών φροντιστών

•             Υποστήριξη οικογενειακών αναγκών που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του ιού Covid-19

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες στην άνοια- ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, γυμναστή, νοσηλευτή, και κοινωνικό φροντιστή.

Καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος θα τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας για την διασφάλιση της υγείας τόσο των επαγγελματιών όσο και των ωφελούμενων  και παράλληλα την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού. Εφόσον κριθεί απαραίτητο από την πορεία του ιού στην περιοχή της Αχαΐας οι παρεχόμενες υπηρεσίες δύναται να τροποποιηθούν για κάποιο χρονικό διάστημα και να χρησιμοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας, κατόπιν συνεννόησης με τους ωφελούμενους.

Οι υπηρεσίες θα  παρέχονται δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν ενδιαφέρον στο τηλέφωνο του Σωματείου Φροντίζω, 2610240242 σε πρωινές ώρες 10:00 – 12:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει κριτηρίων.

Υποβολή αιτήσεων μέχρι την Παρασκευή 30.10.2020.

Την σχετική ανακοίνωση για το Πρόγραμμα μας έστειλε ο Θεοδωρόπουλος Δημήτρης, Κοινωνικός Λειτουργός/Γενικός Διευθυντής στο Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις