Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Η φωνή των μαθητών δεν φτάνει στα αυτιά της κυβέρνησης

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Η φωνή των μαθητώ...

Ανακοίνωση για τις μαθητικές καταλήψεις

«Ο διαρκής αγώνας για δημόσια μάθηση είναι αέναος και εμείς ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα είμαστε δίπλα σε αυτούς τους αγώνες στηρίζοντας, χωρίς να απορρυθμίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία όπως κάνει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ». Αυτό τονίσει σε ανακοίνωσή της η κομματική οργάνωση για τις μαθητικές καταλήψεις. Η ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα έχει ως εξής:

«Οι μαθητές οδηγήθηκαν με κυβερνητική απόφαση στις τάξεις με 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με πέρυσι. Ο αριθμός των μαθητών αυξήθηκε, αντί να μειωθεί εν μέσω πανδημίας και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει επαρκή μεριμνά για την καθαριότητα και απολύμανση των σχολικών μονάδων, με το μπαλάκι των ευθυνών ρίχτηκε στους δήμους. Η εμπιστοσύνη της εκπαιδευτικής κοινότητας κλονίζεται απολύτως δικαιολογημένα απέναντι σε μια κυβέρνηση που η ανευθυνότητα της τείνει να γίνει εγκληματική, αφήνοντας τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς απροστάτευτους, κάνοντας νεοφιλελεύθερα πολιτικά πειράματα, με πειραματόζωα τους ιδίους και τις οικογένειες τους.

Η πανελλαδική κλιμάκωση των μαθητικών  αγώνων  με την εκπαιδευτική κοινότητα να ορθώνει ανάστημα και να  στέκεται εμπόδιο στην προσπάθεια από μεριάς του Υπουργείου Παιδείας για δημιουργία αποστειρωμένων ανθρώπων προάγγελο ενός πιθανού εφιαλτικού μέλλοντος. Η έκδηλη δυσανεξία και φρίκη της κυβέρνησης απέναντι στους μαθητικούς αγώνες την οδηγεί σε παροξυσμό.

Η ωμή βία και ο αυταρχισμός που επιστρατεύει θυμίζουν άλλες εποχές και την οδηγούν να ανασύρει «σκελετούς» από το χρονοντούλαπο της ιστορίας με χαρακτηριστική την περίπτωση του κ. Κοντογιαννοπουλου που επί ημερών του στο Υπουργείο Παιδείας, δολοφονήθηκε ο καθηγητής Ν. Τεμπονέρας από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πάτρας Γ. Καλαμπόκα. Ο κ. Κοντογιανοπουλος λοιπόν δήλωσε ανερυθρίαστα σε δελτίο ειδήσεων πως η εκδικητική στάση της κυβέρνησης να αποκλείει τους αγωνιζόμενους μαθητές τους οποίους χαρακτήρισε μάλιστα και πολιτικά υποκινούμενους από την εκπαιδευτική διαδικασία βάζοντας απουσία σε όσους δεν πειθαρχούν, ότι είναι μετρό προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η λίστα όμως προστίθεται καθημερινά. Νεοεισερχόμενος ο Γιάννης Καλιάνος πολιτευτής της ΝΔ που ειρωνεύτηκε τους μαθητές που διαδήλωσαν μαζικά κατά του (αντι)εκπαιδευτικού νομοσχεδίου χαρακτηρίζοντας τους μαθητές που αγωνίζονται  για καλύτερη παιδεία και πιο ασφαλή σχολεία αλητάκια.

Καλούμε την κοινωνία να αρνηθεί το ζοφερό μέλλον του κοινωνικού κανιβαλισμού που προδιαγράφουν οι κυβερνητικοί χειρισμοί. Να αποδοκιμάσει φαινόμενα εκφασισμού όπως τραμπουκισμοί και εκφοβισμοί εις βάρος των νεαρών μαθητών και εκπαιδευτικών που εκτυλίχθηκαν και στην Πάτρα αλλά και σε περιοχές σε όλη τη χώρα (Κερατσίνι, Σαλαμίνα όπου οδήγησαν εκπαιδευτικούς και μαθητές στο αστυνομικό τμήμα, Καβάλα, κλπ). Η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει την Παιδεία και να μην την αντιμετωπίζει ως φτωχό συγγενή. Ο διαρκής αγώνας για δημόσια μάθηση είναι αέναος και εμείς ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα είμαστε δίπλα σε αυτούς τους αγώνες στηρίζοντας, χωρίς να απορρυθμίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία όπως κάνει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ.

«Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα».»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις