Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Ανυπότακτη Πολιτεία για την απελευθέρωση της Πάτρας -"Ποτέ πια φασισμός"

Ο επικεφαλής της παράταξης, Χρήστος Πατούχας

Ο επικεφαλής της παράταξης, Χρήστος Πατούχας

ΔΕΙΤΕ τι αναφέρει η δημοτική παράταξη

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συντονιστικό Γραφείο της δημοτική παράταξης Ανυπότακτη Πολιτεία για την επέτειο απελευθέρωσης της Πάτρας αναφέρονται τα εξής: 

 

"Τιμούμε την επέτειο των 76 χρόνων της απελευθέρωσης της Πάτρας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η Πόλη μας, όπως και ολόκληρη η χώρα, απελευθερώθηκαν από τα ένοπλα τμήματα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, από τις δυνάμεις της καθολικής αντίστασης, της πιο μαζικής Εθνικής Αντίστασης στην κατακτημένη Ευρώπη.

Τιμούμε την Εθνική Αντίσταση του λαού μας στις πόλεις και στην ύπαιθρο, την απαράμιλλη προσπάθεια αλληλεγγύης, προστασίας της αγροτικής παραγωγής, διάσωσης από την πείνα και την καταλήστευση, τιμούμε τις πρώτες δομές λαϊκής δημοκρατίας Αυτοδιοίκησης και Δικαιοσύνης.

Υπήρξαν πολλά τα θύματα, οι απαγχονισμοί, οι φυλακίσεις, τα καμένα χωριά, οι μαζικές εκτελέσεις, τα εγκλήματα πολέμου, τέτοια που προκαλούν ακόμα την διεθνή κατακραυγή. Και είναι απορίας άξιο, τα εγκλήματα αυτά να βρίσκουν σήμερα τιμητές, να αναβιώνει η ναζιστική ιδεολογία, να είναι το πολιτικό σύστημα απόλυτα ανεκτικό στην εγκληματική της δράση.

Θεωρούμε αδιανόητο, η πολιτική εξουσία της Χώρας, να μην διεκδικεί, τις πολεμικές επανορθώσεις, τις αποζημιώσεις των θυμάτων, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, που αθροιζόμενα υπερβαίνουν το τριπλάσιο του δημοσίου χρέους. Η στάση αυτή προδίδει τον υποταγμένο τους χαρακτήρα.

 Θεωρούμε αδιανόητο να αλυσοδένεται η χώρα μας, ξανά από τους ίδιους κατακτητές. Μνημόνια και συμφωνίες υποτέλειας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, καταλήστευση των εργαζομένων και συνταξιούχων, εκατομμύρια ανέργων και κατεστραμμένη χώρα, μας φορτώνουν οι ίδιοι ιμπεριαλιστές, τα ίδια συμφέροντα. Με την πολιτική συγκατάθεση της ηγεσίας της χώρας.

Απαιτούμε την οριστική και αμετάκλητη καταδίκη της φασιστικής Χρυσής Αυγής για την εγκληματική της δράση,  την πολιτική καταδίκη της νεοναζιστικής δράσης στο σύνολο της.

Συμμετέχουμε στις φετινές επετειακές εκδηλώσεις, εκφράζοντας την ικανοποίηση μας, γιατί ο γιορτασμός, παρά τις αντίξοες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης, διευρύνεται με περισσότερες εκδηλώσεις και περιεχόμενο, γιατί αγκαλιάζει την μαθητική κοινότητα. Κάτι τέτοιο άλλωστε, ζητούσαμε με τις αντίστοιχες παλαιότερες ανακοινώσεις μας.

Καλούμε τους φίλους μας, όλο τον Πατραϊκό λαό, την φοιτητική και την μαθητική νεολαία, να δώσουν το δυναμικό τους παρόν στις εκδηλώσεις. Να τιμήσουμε την Εθνική μας Αντίσταση, να αντισταθούμε στον σύγχρονο φασισμό που αναβιώνει, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας, να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στην σύγχρονη υποδούλωση μας.

Εκδηλώνονται ήδη αντιδράσεις από διάφορους κύκλους. Κυβερνητικές και δημοτικές παρατάξεις. Με προσεγγίσεις που απλοποιούν και προσπαθούν να ακυρώσουν την ιστορία.

Δυστυχώς για όλους, η ιστορία δεν εντάσσεται εύκολα στις σημερινές τους πολιτικές ανάγκες. Αυτό προσπαθούν, προσπαθούν να εγκαταστήσουν μόνιμα την ιστορική και ιδεολογική παρακμή, την απογοήτευση και την αποστράτευση του λαού και της νεολαίας.

Τον στόχο τους αυτό πρέπει να εμποδίσουμε. Με επιμονή και συνέπεια.

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ – ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ- ΓΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις