Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γνωρίστε το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Πάτρας μέσα από μια υπέροχη Αρχαιολογική Ταινία- ΒΙΝΤΕΟ

Γνωρίστε το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Πάτρα...

Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομίας

Με μια υπέροχη Αρχαιολογική Ταινία με τίτλο «Ταξίδι με το νερό, οδηγό σε υδραγωγεία άλλων εποχών», του Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας μας ξεναγεί στον αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού και Μεσαιωνικού Υδραγωγείου Πάτρας.

Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομίας.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς θεσπίστηκαν επίσημα ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991 και υποστηρίζονται από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι το άνοιγμα προς το πλατύ κοινό μνημείων και χώρων μέσω ποικίλων δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, την ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Ο φετινός εορτασμός των ΕΗΠΚ 2020 (25-27 Σεπτεμβρίου), λόγω της εξέλιξης της πανδημίας του covid-19, τέθηκε σε διαφορετικό πλαίσιο με την παρουσίαση ψηφιακών δράσεων από πολιτιστικούς φορείς κάτω από το ευρύτερο θέμα της σχέσης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Εκπαίδευσης.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας συμμετείχε στον εορτασμό με τη δημιουργία μαγνητοσκοπημένης παρουσίασης του αρχαιολογικού χώρου Ρωμαϊκού και Μεσαιωνικού Υδραγωγείου Πάτρας με εκπαιδευτική δράση και τίτλο: Ταξίδι με το νερό οδηγό σε υδραγωγεία άλλων εποχών. Πρόκειται για μικρής διάρκειας αρχαιολογική ταινία που πραγματοποιήθηκε σε σχεδιασμό και επιμέλεια του αρχαιολόγου Νίκου Βασιλάκη, κείμενα της διευθύντριας της ΕΦΑ Αχαΐας Αναστασίας Κουμούση, δημιουργία-επεξεργασία βίντεο από τον συντηρητή αρχαιοτήτων Παυσανία Θεοδωρακόπουλο, υλοποίηση εργαστηρίου εκπαιδευτικής δράσης από τη συντηρήτρια αρχαιοτήτων Βάλια Δημητρούλη, αφήγηση της συντηρήτριας αρχαιοτήτων Μαρίας Κυριακοπούλου και επεξεργασία ήχου από τον συντηρητή αρχειακού υλικού Τρύφωνα Τρυφωνόπουλο.

Απολαύστε την ταινία:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις