Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Κάνοντας τη χημειοθεραπεία μου- Και μια προσφορά σε καρκινοπαθείς: σπίτια για φιλοξενία

Κάνοντας τη χημειοθεραπεία μου- Και μια ...

1 Οκτωβρίου 2020- 479η ΗΜΕΡΑ του Ημερολογίου

Η δεύτερη χημειοθεραπεία του νέου (τρίτου) κύκλου σήμερα. Πήγα στο νοσοκομείο με βαριά καρδιά. Τόσο μα τόσο διαφορετικά απ’ ότι είχα πάει πέρυσι για την πρώτη χημειοθεραπεία. Ήταν 9 Ιουλίου 2019 και θα έκανα την πρώτη θεραπεία, υποστηρικτική προς τις ακτινοθεραπείες που ξεκινούσα την ίδια ημέρα.

Θυμάμαι πήγα στο νοσοκομείο με χαρά. Χαρά που πήγαζε από την αισιοδοξία μου ότι όλα θα τελειώσουν σύντομα, ότι υφίσταμαι μια σύντομη δοκιμασία που γρήγορα θα καταλήξει θετικά για μένα. Επιπροσθέτως, δεν γνώριζα τι σημαίνει παρενέργειες των χημειοθεραπειών.

Πόσο διαφορετικά ήταν σήμερα, δεκαπέντε μήνες μετά, τα πράγματα. Και τι δεν θα ‘δινα για να μην υποβληθώ σε αυτό το μικρό μαρτύριο.

Όχι, την ημέρα της θεραπείας δεν έχεις προβλήματα, ήρεμα κυλάει συνήθως. Εκτός κι αν σου εμφανιστούν τίποτε αλλεργίες, όπως αυτές που εμφανίστηκαν σε μένα όταν έκανα τον δεύτερο κύκλο χημειοθεραπειών, που έτρεχα και δεν έφτανα. Αν λοιπόν γλυτώσεις από τέτοιες έκτακτες παρενέργειες, η ημέρα κυλάει σχετικά ήρεμα. Από την επομένη αρχίζουν τα προβλήματα. Και δη από την μεθεπομένη. Τότε έρχονται μία-μία οι παρενέργειες. Και σε διαλύουν….

Σκεφτείτε, με τη διάθεση λοιπόν πήγα σήμερα για θεραπεία, όταν αφενός μεν ξέρω τι θα ακολουθήσει, αφετέρου δε, με ταλαιπωρούν ακόμα οι παρενέργειες των προηγούμενων θεραπειών. Φοβάμαι μήπως σε έναν επιβαρυμένο οργανισμό προστεθούν νέα βάρη. Ωστόσο ελπίζω και προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος, ότι κάτι θα συμβεί και τα πράγματα θα κυλίσουν καλύτερα. Με βοήθησαν σε αυτό και τα λόγια του γιατρού μου του κ. Καλόφωνου Αισιοδοξώ και το παλεύω. Γι αυτό βγήκα και το απόγευμα για περπάτημα. Και μάλιστα άντεξα περισσότερο από τις προηγούμενες ημέρες. Σαράντα συνεχόμαεν λεπτά. Γενικά σήμερα, παρά τους αρχικούς μου φόβους, νιώθω καλύτερα από τις προηγούμενες ημέρες. Μακάρι να συνεχίσω έτσι...

Με την ευκαιρία των χημειοθεραπειών, θυμήθηκα πάλι όλους εκείνους που υποχρεώνονται να έλθουν για θεραπείες από μακρινά μέρη.  Η Ρούλα Ζαχαράτου, έστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου που αφορά την φιλοξενία καρκινοπαθών και συνοδών τους:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου σε συνεργασία με την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Πειραιώς Real Estate Α.Ε., υλοποιεί από τον Ιούνιο του 2020, πρόγραμμα φιλοξενίας ασθενών με καρκίνο και των συνοδών τους, οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινηθούν από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας σε μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) για τη θεραπεία τους.

Η δράση, η οποία υλοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2020 και αφορά την παραχώρηση έτοιμων προς χρήση επιπλωμένων και εξοπλισμένων διαμερισμάτων, για τη διαμονή ασθενών και των συνοδών τους.

Η διαμονή είναι δωρεάν για τους ασθενείς και έναν συνοδό τους και αφορά κυρίως άτομα που προβλέπεται να έχουν μακροχρόνια διαμονή (δέκα και πλέον ημερών) και αντιμετωπίζουν αντικειμενικά προβλήματα εξασφάλισης στέγης, ενώ θα δίνεται προτεραιότητα σύμφωνα με τις ανάγκες και την διαθεσιμότητα.

Τα διαμερίσματα τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμα, παραδίδονται κάθε φορά προς χρήση στους ωφελούμενους  αφού πρώτα απολυμανθούν και αφού έχει απαραιτήτως προηγηθεί προγραμματισμός της διαμονής των ενδιαφερομένων ασθενών από το γραφείο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου.

Τα προς διάθεση διαμερίσματα είναι συνολικά είκοσι έξι (26), έντεκα στην Αττική, οχτώ στην Θεσσαλονίκη και εφτά στην Πάτρα.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 7710335, e-mail: [email protected]».

Να θυμίσουμε ότι στην Πάτρα υπάρχει και ο Ξενώνας της «ΕΛΠΙΔΑΣ» (Ένα Ίδρυμα που βοηθάει καρκινοπαθείς και τους συνοδούς τους).

Σε αυτό το email [email protected] στείλτε μου τα μηνύματά σας (σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θέλετε να ερευνήσουμε), ή το τηλέφωνό σας (αν θέλετε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά) και να είστε σίγουροι ότι η δύναμη που θα δώσει ο ένας στον άλλον θα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη μάχη που δίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβάστε το Ημερολόγιο ενός Καρκινοπαθούς

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο