Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Ένα Ίδρυμα που βοηθάει καρκινοπαθείς και τους συνοδούς τους

Ένα Ίδρυμα που βοηθάει καρκινοπαθείς και...
Νασόπουλος Νάσος

15-16 Αυγούστου 2020- 432η-433η ΗΜΕΡΕΣ του Ημερολογίου

Έγραφα στις 10 Αυγούστου για τους καρκινοπαθείς που πρέπει να διανύουν, κάποιοι καθημερινά, εκατοντάδες χιλιόμετρα προκειμένου να φτάσουν στις Ογκολογικές Κλινικές και να κάνουν θεραπεία.

Έλαβα λοιπόν στο e-mail της στήλης έντυπο από το Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η ΕΛΠΙΔΑ» που λειτουργεί στην Πάτρα, προκειμένου να ενημερωθούν οι καρκινοπαθείς και οι συνοδοί τους που κάνουν θεραπεία στα Νοσοκομεία της Πάτρας, για τη δυνατότητα που τους παρέχεται να διαμένουν δωρεάν σε ξενώνα που έχει κατασκευάσει και λειτουργεί το Ίδρυμα.

Δημοσιεύω μετά χαράς το μήνυμα και παίρνω την ευκαιρία να αναφερθώ στη λειτουργία του και στο σημαντικό έργο που προσφέρει.

Θυμάμαι εδώ και αρκετά χρόνια τις προσπάθειες τη αείμνηστης Μαρίας Δαφαλιά- Μασσαρά για την υλοποίηση αυτής της ιδέας.

Τι προέβλεπε η ιδέα; Να φτιαχτεί ένας ξενώνας που θα προσφέρει στέγη και τροφή σε ασθενείς που υποχρεώνονται να έλθουν από άλλες πόλεις στην Πάτρα για να κάνουν θεραπεία και είναι απαραίτητη η παραμονή τους στην Πάτρα, είτε επειδή η θεραπεία τους συνεχίζεται και την επόμενη ημέρα, είτε για άλλο λόγο που βεβαιώνει ο γιατρός.

Τελικά το έργο δημοπρατήθηκε το 2003 και ολοκληρώθηκε το 2008. Στη συνέχεια εξοπλίστηκε και άρχισε τελικά να λειτουργεί το 2013.

Στον ξενώνα φιλοξενούνται οι ογκολογικοί ασθενείς και οι συνοδοί τους , των οποίων η μόνιμη κατοικία βρίσκεται εκτός Πατρών (Ηλεία, Ορεινή Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία αλλά και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, των Ιονίων Νήσων, της Φωκίδας, της Φθιώτιδας κ.λπ.).

Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή. Διαθέτει 24 δωμάτια με δυνατότητα φιλοξενίας 45 ασθενών και 40 συνοδών

Οι ασθενείς και συνοδοί τους για να φιλοξενηθούν στο Ίδρυμα απαιτείται να έχουν παραπεμπτικό από τον θεράποντα ιατρό για την ανάγκη παραμονής τους, στο οποίο αναγράφεται ο αναγκαίος χρόνος παραμονής τους. Οι μεν ασθενείς φιλοξενούνται δωρεάν, οι δε συνοδοί καταβάλλουν 10€ την ημέρα συμβολικά για φαγητό και ύπνο.

Είναι προφανές ότι με τη φιλοξενία στο Ίδρυμα, ελαχιστοποιείται η ταλαιπωρία και το κόστος μετακινήσεων των ασθενών, χωρίς να διακόπτεται μη θεραπεία τους.

Να επισημάνουμε ότι διοργανώνονται και διάφορες εκδηλώσεις με σκοπό την ψυχαγωγία, ενημέρωση και δημιουργική απασχόληση όσων διαμένουν στο Ίδρυμα.

Λειτουργεί υπό την εποπτεία και τη χρηματοδότης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και ή έδρα του βρίσκεται κοντά στο Νοσοκομείο του Ρίου (Ιπποκράτους 6, Ρίον).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2610911430 ή να στέλνουν e-mail στη διεύθυνση [email protected].  

Το site του Ιδρύματος μπορείτε να το δείτε εδώ.

Νομίζω ότι είναι φανερό πόσο σημαντικό έργο προσφέρει το συγκεκριμένο Ίδρυμα και αξίζει ειδική αναφορά τόσο στους ανθρώπους που είχαν πάρει την πρωτοβουλία πριν από περίπου 20 χρόνια, αλλά και στους ανθρώπους που φροντίζουν έως σήμερα για την καλή λειτουργία του Ιδρύματος. Οφείλουμε να τους συγχαρούμε και να ευχηθούμε να υπάρξουν κι άλλοι που θα παραδειγματιστούν από την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Σε αυτό το email [email protected] στείλτε μου τα μηνύματά σας (σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θέλετε να ερευνήσουμε), ή το τηλέφωνό σας (αν θέλετε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά) και να είστε σίγουροι ότι η δύναμη που θα δώσει ο ένας στον άλλον θα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη μάχη που δίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Υρώ στα 39 της δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο

Καρκινοπαθείς που διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να κάνουν θεραπεία

Διαβάστε το Ημερολόγιο ενός Καρκινοπαθούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο