Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Η 80χρονη γιαγιά που παλεύει με τον καρκίνο μόνη της

Η 80χρονη γιαγιά που παλεύει με τον καρκ...
Νασόπουλος Νάσος

28 Ιουλίου 2020: ΗΜΕΡΑ 415η του Ημερολογίου

Έγραφα πριν από καιρό για τους φροντιστές των καρκινοπαθών,  γι’ αυτούς τους ήρωες που ταλαιπωρούνται ίσως και περισσότερο από τον ασθενή που φροντίζουν.

Υπάρχει όμως και μια ακόμα ομάδα, που νιώθω την ανάγκη να αναφερθώ ξεχωριστά. Είναι οι καρκινοπαθείς χωρίς φροντιστή, αυτοί οι ασθενείς  που μόνοι τους δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους.

Είναι οι άνθρωποι σαν την 80χρονη γιαγιά που συνάντησα σε ένα θάλαμο της Ογκολογικής, πηγαίνοντας για την θεραπεία μου. Καθόταν σε μια καρέκλα και περίμενε να πέσει το φάρμακο στη φλέβα της. Αμίλητη, δεν ενοχλούσε κανέναν, δεν παραπονιόταν για τίποτε. Μόνον κάπου-κάπου ρωτούσε «τι ώρα είναι» διευκρινίζοντας ότι ρωτάει για «να μην χάσει το λεωφορείο για τα Καλάβρυτα».

Η 80χρονη γιαγιά λοιπόν, είχε έλθει μόνη της από κάποιο χωριό των Καλαβρύτων για να κάνει τη χημειοθεραπεία της.

Μόνη της μπήκε το πρωί στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, μόνη της έφτασε στο νοσοκομείο, μόνη της ήταν όσο έπεφτε στη φλέβα της το φάρμακο καθήμενη σε μια καρέκλα γιατί κρεβάτι δεν υπήρχε, μόνη της πήγε να γράψει τα φάρμακά της, μόνης της έφυγε να πάει γρήγορα-γρήγορα στο φαρμακείο για να πάρει τα φάρμακα και να τρέξει να προλάβει το λεωφορείο για να επιστρέψει στα σπίτι της.

Πόσο να τρέξει στα 80 της, έχοντας και καρκίνο; Και καθόταν μόνη της, ήρεμη, χωρίς να γκρινιάζει και ευχόμενη σε κάθε άνθρωπο που περνούσε και της μιλούσε, τις πιο θερμές ευχές.

Δεν θα την ξεχάσω αυτή τη γιαγιά. Και μην ξεχνάτε τη δύναμή της, όσοι δίνετε τη μάχη με τον καρκίνο.

Δυστυχώς σαν την Καλαβρυτινή γιαγιά, υπάρχουν κι άλλοι που δίνουν τη μάχη μόνοι τους. Και τη μάχη ε; Για να μείνουν ζωντανοί, γα να κερδίσουν μέρες, μήνες, χρόνια ζωής.

Βλέπεις τέτοιους ανθρώπους στην Ογκολογική που μόνοι τους έρχονται, μόνοι τους τρέχουν να γράψουν τα φάρμακά τους, μόνοι τους ψάχνουν να βρουν ένα κρεβάτι ή μια καρέκλα για να κάνουν τη θεραπεία τους. Και βλέποντάς τους, καταλαβαίνεις πόσο ευνοημένοι, πόσο ευλογημένοι είμαστε εμείς που έχουμε δίπλα μας τους φροντιστές μας.

Σε αυτό το email [email protected] στείλτε μου τα μηνύματά σας (σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θέλετε να ερευνήσουμε), ή το τηλέφωνό σας (αν θέλετε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά) και να είστε σίγουροι ότι η δύναμη που θα δώσει ο ένας στον άλλον θα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη μάχη που δίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το μελάνωμα (καρκίνο του δέρματος)

Τι είναι το λέμφωμα (Hodgkin και Non) και ποια τα συμπτώματά του

Δείτε όλο το Ημερολόγιο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο