Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Τη Δευτέρα η εγκύκλιος για τα κλειστά θέατρα - Αγωνία για το πώς θα λειτουργήσει το Απόλλων

Τη Δευτέρα η εγκύκλιος για τα κλειστά θέ...

Για το θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ που είναι σε εκκρεμότητα ο Πέτρος Βάης έστειλε επιστολή στην Υπουργό αλλά δεν έχει πάρει απάντηση

Με το Υπουργείο Πολιτισμού είχε επικοινωνία ο πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι την Δευτέρα 14/9/2020 θα υπάρξει εγκύκλιος που θ’ ορίζει λεπτομερώς πώς θ’ ανοίξουν και με ποιά χωρητικότητα θα λειτουργήσουν τα κλειστά θέατρα ενόψει της νέας καλλιτεχνικής περιόδου 2020-2021. Πρόκειται για ένα φλέγον θέμα που απασχολεί όλα τα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας αλλά και όλα τα θέατρα και θιάσους καθώς η αγωνία είναι διάχυτη εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών και περιορισμών που έχει επιφέρει η πανδημία του covid-19. Εν προκειμένω για την Πάτρα το μεγάλο ζητούμενο είναι πώς θα λειτουργήσει το ιστορικό Δημοτικό θέατρο Απόλλων που αποτελεί & την έδρα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Αν η χωρητικότητα θα είναι μεταξύ 60 με 70% όπως φημολογείται, τότε το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων θα μπορεί να λειτουργήσει το χειμώνα τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα του ΕΟΔΥ, με περίπου 130 θεατές, μάξιμουμ, ένας καλός αριθμός, όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Βάης. Υπό κανονικές συνθήκες να θυμίσουμε ότι ο «Απόλλωνας» είχε τη δυνατότητα να δεχθεί έως και 210 θεατές.

Πέρα από αυτό το ζήτημα που είναι φλέγον, ο κ. Βάης διαβίβασε στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και επιστολή πρόσφατα για το θέμα που παραμένει σε εκκρεμότητα της προκήρυξης της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ που είναι κενή από τα τέλη Μαΐου 2020.

Σύμφωνα με το οργανόγραμμα των ΔΗΠΕΘΕ, την περίοδο που απουσιάζει ή δεν υπάρχει καλλιτεχνικός διευθυντής τότε χρέη διευθυντή κάνει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, οπότε όπως είναι αντιληπτό το τελευταίο διάστημα το βάρος αυτό και η ευθύνη έχουν πέσει στον κ. Βάη. Το περίεργο πάντως είναι ότι στην επιστολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για το θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κάποια απάντηση και οι ιθύνοντες του εδώ θεάτρου το εξηγούν ότι πέρα από την δύσκολη περίοδο λόγω covid-19 που έχει επιβαρύνει το Υπουργείο Πολιτισμού με πολλά ζητήματα, ενδεχομένως στο μυαλό της Υπουργού να είναι κάποιες αλλαγές στη λειτουργία των ΔΗΠΕΘΕ.

Πάντως το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όπως μάθαμε, δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια να περιμένει. Χαρακτηριστικά ο κ. Βάης είπε στο thebest.gr, “δεν θα περιμένουμε και με τις δικές μας δυνάμεις ήδη είμαστε πανέτοιμοι. Έχουμε προστάσεις για έτοιμες παραστάσεις να έρθουν να παρουσιαστούν αλλά και για να ανεβάσουμε δικές μας παραγωγές. Μόλις ανακοινωθεί η εγκύκλιος για τον τρόπο λειτουργίας των κλειστών θεατρικών αιθουσών θα καλέσω σε συνεδρίαση τους υπαλλήλους του θεάτρου που γνωρίζουν και είναι έμπειροι σε αυτά τα θέματα για να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό της νέας σαιζόν”.

Επίσης πιθανόν το επόμενο διάστημα να υπάρξει και η πρώτη συνάντηση – συνεδρίαση για τη νέα θεατρική περίοδο, των μελών του συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ.   

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture