Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Δράση για τον Covid -19 στην Κλινική Αποκατάστασης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Δράση για τον Covid -19 στην Κλινική Απο...

Από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και όλες τις Παρασκευές του μήνα

Από το 2016 καθιερώθηκε η 5η  Σεπτεμβρίου σαν Παγκόσμια Ημέρα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού σε όλο τον κόσμο με σκοπό  να εστιάσει την προσοχή της κοινωνίας  στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με βλάβη του νωτιαίου μυελού (SCI) ,βοηθώντας στην κοινωνική τους ενσωμάτωση αλλά και αναπτύσσοντας  με επιτυχία προγράμματα  πρόληψης.

Το 2020 χρονιά που σφραγίστηκε από την επιδημία Covid-19 το μέλημά μας είναι η πρόληψη του Covid-19 για άτομα με κάκωση του νωτιαίου μυελού Τα άτομα με βλάβη  του νωτιαίου μυελού είναι πιο ευάλωτα , και είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν σοβαρές επιπλοκές με κακή έκβαση της νόσου αλλά  και σοβαρά κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα λόγω της καραντίνας.

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας  η Κλινική Αποκατάστασης προσφέροντας μια επιπλέον υπηρεσία πρόληψης θα λειτουργήσει πιλοτικά Ιατρείο πρόληψης λοίμωξης από   Covid-19 για άτομα με βλάβη του νωτιαίου μυελού ελαχιστοποιώντας τους παράγοντες κίνδυνου και πραγματοποιώντας μεταξύ άλλων και έλεγχο για την εμβολιαστική τους κάλυψη. 

Η δράση θα έχει το σύνθημα "Covid 19 stay well-stay healthy, Μείνε Υγιής-Ζήσε Καλά" και θα πραγματοποιηθεί στην Κλινική Αποκατάστασης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και απευθύνεται σε όλα τα άτομα με βλάβη νωτιαίου μυελού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Θα λειτουργήσει από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020  από 9 το πρωί ως και 1 το μεσημέρι και όλες τις Παρασκευές του μήνα Σεπτεμβρίου μετά από ραντεβού στο 2613603112, τα ραντεβού κλείνονται καθημερινά 9 π.μ – 1 μμ.

 Το ιατρείο θα παρέχουν η Φυσίατρος κ. Ελευθερία Αντωνιάδου σε συνεργασία με τη Παθολόγο Λοιμωξιολόγο κ. Ιουλία Συροκώστα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being