Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε πισώπλατα Αφροαμερικανό

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε πισώπλατα Αφ...

Νέες οργισμένες διαδηλώσεις

Στους δρόμους βγήκαν ξανά διαδηλωτές στις ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίησε βίντεο που καταγράφει αστυνομικό να πυροβολεί πισώπλατα έναν Αφροαμερικανό που έχει συλληφθεί.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην πολιτεία του Ουισκόνσιν όταν αστυνομικοί κλήθηκαν για «ενδοοικογενειακό συμβάν». Το βίντεο που κοινoποιήθηκε στα social media και μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ δείχνει τους αστυνομικούς να οδηγούν τον άνδρα στο περιπολικό. Ξαφνικά και ενώ ο άντρας μπαίνει στο αυτοκίνητο, ένας αστυνομικός τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής στην πλάτη αρκετές φορές. 

Ο Αφροαμερικανός άνδρας εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Δεν δίνεται καμία εξήγηση από την αστυνομία για το τι οδήγησε τον αστυνομικό να πυροβολήσει τον άνδρα. Για το επεισόδιο θα διενεργηθεί έρευνα από το πολιτειακό υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά την ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επιτόπου και έβαλαν φωτιές, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ. Η κομητεία της Κενόουσα κήρυξε «απαγόρευση κυκλοφορίας έκτακτης ανάγκης» καλώντας το πλήθος να φύγει από τους δρόμους «για την ασφάλειά του».

Στις ΗΠΑ είναι ακόμα νωπό το κύμα των διαδηλώσεων και των ταραχών που πυροδότησε ο θάνατος, την 25η Μαΐου, του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, που γιγάντωσε το κίνημα Black Lives Matter. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις