Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Eίναι οριστικό: Ο Τζάρεντ Λέτο θα μεταμορφωθεί σε Αντι Γουόρχολ

Eίναι οριστικό: Ο Τζάρεντ Λέτο θα μεταμο...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το πολυαναμενόμενο βιογραφικό φιλμ θα βασιστεί σε βιβλίο για την πορεία του προβοκάτορα της σύγχρονης τέχνης

To μύθο της ποπ αρτ Αντι Γουόρχολ επιβεβαίωσε πως θα υποδυθεί ο 48χρονος ηθοποιός και τραγουδοποιός Τζάρεντ Λέτο επιβεβαιώνοντας τις φήμες της τελευταίας τριετίας. Ο αγέραστος σταρ που δεν τον «αγγίζει» το πέρασμα του χρόνου και τελευταία έχει γίνει στυλιστικά το alter ego του «μεσσία» του Gucci, Αλεσάντρο Μικέλε, θα πρωτοστατήσει στην πολυαναμενόμενη βιογραφία Warhol», συμμετέχοντας στην ταινία και ως παραγωγός.

 Συμπαραγωγός ο Μάικλ Ντε Λούκα, γνωστός από τα φιλμ «The Social Network», «Captain Phillips» ενώ το σενάριο είναι του Τέρενς Γουίντερ  ο οποίος καθιερώθηκε στο «Λύκο της Wall Street».

Η ιστορία του Γουόρχολ στη μεγάλη οθόνη θα βασιστεί στο βιβλίο «Warhol: The Biography» του Βίκτορ Μπόκρις που εκδόθηκε το 1989. O Τζάρεντ Λέτο θα διαδεχθεί  εκείνους, που υποδύθηκαν στο παρελθόν τον  πολύπλευρο εικαστικό στο σινεμά: τον Κρίσπιν Γκλόβερ στο «The Doors» του Ολιβερ Στόουν, τον Ντέιβιντ Μπόουι στο «Basquiat» του Τζούλιαν Σνάμπελ το 1996, τον Τζάρεντ Χάρις στο «I Shot Andy Warhol» της Μέρι Χάρον, τον Μαρκ Μπρίνγκλεσον στο «Austin Powers: International Man of Mystery», τον Σον Γκρέγκορι Σάλιβαν στο «54» του 1998, τον Γκάι Πιρς στο «Factory Girl» του 2007, τον Γκρεγκ Τράβις στο «Watchmen» του 2009.

 

Θυμίζουμε πως ο Λέτο έχει κατακτήσει Οσκαρ ενσαρκώνοντας συγκλονιστικά έναν τραβεστί στη δραματική ταινία «The Billionaire Boys Club» πλάι στο Μάθιου Μακόνχι και έχει κάνει αίσθηση ως Τζόκερ στην ταινία «Ομάδα αυτοκτονίας».

 

 

Ο Γουόρχολ ξεχώρισε τη δεκαετία του ’60 εμπνευσμένος από τον κόσμο της διαφήμισης και προκαλώντας με την ανοιχτά γκέι προσωπικότητά του, σε μια εποχή όπου η ομοφυλοφιλία δεν ήταν κοινωνικά αποδεκτή. Γεννημένος στο Πίτσμπουργκ και πρώην εικονογράφος εξελίχθηκε στον πιο αναγνωρίσιμο καλλιτέχνη στην ιστορία της σύγχρονης τέχνης και έναν από τους πιο σημαντικούς και ευρηματικούς αμερικανούς δημιουργούς. Ηταν μια πραγματικά εμβληματική φυσιογνωμία, αστείρευτα πολύπλευρη. Η εμμονή του με τον πειραματισμό και τα νέα υλικά τον οδήγησε στην αποθέωση της κουλτούρας των διασημοτήτων και των βιομηχανικών προιόντων. Πασίγνωστα τα πορτρέτα του με τη Μονρόε, τη Λιζ Τέιλορ, το Μάικλ Τζάκσον, τη Μπε- Μπε, τη Τζάκι Κένεντι, τη βασίλισσα Ελισάβετ, τη Νταιάνα Ρος κ.α. όπως και οι απεικονίσεις   της Coca Cola και των κονσερβών Campell’s Soup.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View