Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Η Ιταλία άνοιξε ξανά τα «παράθυρα του κρασιού», όπως στον καιρό της πανώλης

φωτό αρχείου pixabay.com

φωτό αρχείου pixabay.com

Στην Τοσκάνη

Η βουβωνική πανώλη γνωστή και ως Μαύρος θάνατος αποδεκάτισε την Ευρώπη τον Μεσαίωνα. Εξαιτίας του χάθηκε το 1/3 του πληθυσμού. Τα «παράθυρα κρασιού», ή «buchette del vino», της Τοσκάνης, είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει το όνομά τους.

Μικρά ανοίγματα στους τοίχους των οινοποιείων και των καταστημάτων μέσα από τα οποία οι έμποροι εξυπηρετούσαν τους πελάτες τους κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας. Τα παράθυρα του κρασιού «εγκαινιάστηκαν» για πρώτη φορά γύρω στο 1600 αλλά έμειναν αναξιοποίητα για αιώνες μετά το πέρας της πανώλης, μέχρι φέτος. Δεν άνοιξαν λόγω πανώλης, αλλά εξαιτίας του κορωνοϊού

«Όλοι περιορίστηκαν στο σπίτι τους για δύο μήνες και μέχρι η κυβέρνηση να επιτρέψει το σταδιακό άνοιγμα», διαβάζει κανείς στην ιστοσελίδα του Wine Window Association η οποία αναφέρει ότι ορισμένοι επιχειρηματίες «γύρισαν πίσω το ρολόι» και μέσα από τα παράθυρα αυτά διανέμουν ποτήρια με κρασί, φλιτζάνια καφέ, ποτά, σάντουιτς και παγωτά, «χωρίς να μεταδίδουν μικρόβια».

Σύμφωνα με τον Matteo Faglia, πρόεδρο του Wine Window Association, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χτυπήσουν τα μικρά ξύλινα παντζούρια και μετά από λίγο να τους παραδοθούν μπουκάλια με τα καλύτερα κρασιά της Ιταλίας. Όπως αναφέρει τα «παράθυρα κρασιού» σταδιακά καταργήθηκαν και ορισμένα «χάθηκαν για πάντα» στις πλημμύρες του 1966. Η ένωση της οποίας είναι επικεφαλής ξεκίνησε τη χαρτογράφηση αυτών των ξεχασμένων και ορισμένες περιπτώσεις βανδαλισμένων στοιχείων μίας περασμένης εποχής.

πηγές: lifo.gr New York Post

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life