Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Οι Σύμμαχοι Φροντίδας στο Άλμα Ζωής Πάτρας

Οι Σύμμαχοι Φροντίδας στο Άλμα Ζωής Πάτρας

Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους.

Αναγνωρίζοντας το τεράστιο φορτίο της φροντίδας των ογκολογικών ασθενών, το οποίο επωμίζονται οι άτυποι φροντιστές, συνήθως μέλη της οικογένειάς, (συγγενείς και οικείοι των ασθενών με καρκίνο), το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας», πρωτοπορώντας, υλοποιεί το έργο «ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ», ένα καινοτόμο πρόγραμμα διετούς διάρκειας (Μάρτιος 2020 – Φεβρουάριος 2022), στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund*, που αφορά στην υποστήριξη γυναικών με καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους.

Το έργο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο από ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και περιλαμβάνει:

Α. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Α.1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Α.2. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΩΝ

Β. ΑΝΟΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ

Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σεμινάρια εκπαίδευσης και ψυχοκοινωνικής στήριξης των άτυπων φροντιστών ασθενών με κάθε μορφής καρκίνο, κατά βάση γυναικών. Στα σεμινάρια αυτά, τα οποία θα υλοποιηθούν σε 2 κύκλους 3μηνης διάρκειας κατ’ έτος (δηλαδή 4 αυτοτελείς κύκλοι συνολικά μέχρι την ολοκλήρωση του έργου) οι φροντιστές, λαμβάνουν:

χρήσιμες, πρακτικές συμβουλές και καθοδήγηση από γιατρούς και ειδικούς σχετικά με τη φροντίδα των ασθενών (π.χ. φροντίδα χειρουργικού τραύματος, αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, ασκήσεις για το λεμφοίδημα, εξυπηρέτηση καθημερινών αναγκών, φροντίδα ασθενών τελικού σταδίου κλπ) και με τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο (επιδόματα, πιστοποιήσεις),

συμβουλευτική καθοδήγηση για τη διατροφή των ιδίων και των ασθενών, όπως επίσης για τη διαχείριση του συναισθηματικού – ψυχολογικού φορτίου της φροντίδας, των κοινωνικών και επαγγελματικών αναγκών τους, μέσα από τις εισηγήσεις ψυχολόγων, ψυχιάτρων και κοινωνικών λειτουργών.

Ανώτατο όριο μελών κάθε ομάδας σεμιναρίων: 20 άτομα

Συχνότητα συναντήσεων: 1 φορά την εβδομάδα.

Ο κάθε κύκλος εκπαίδευσης θα είναι αυτοτελής.

Για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των σεμιναρίων, επικοινωνήστε στο 2610 22 22 74

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being