Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Έκθεση για τον ηθοποιό Τζον Γουέιν θα αφαιρεθεί από Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια

Έκθεση για τον ηθοποιό Τζον Γουέιν θα αφ...

"Πιστεύω στην υπεροχή των λευκών έως ότου οι μαύροι εκπαιδευτούν σε ένα σημείο υπευθυνότητας" είχε δηλώσει το 1971 ο ηθοποιός

Ο Τζον Γουέιν ήταν ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ, αλλά λόγω των εξαιρετικά συντηρητικών απόψεών του σχετικά με τη φυλή και άλλα ακανθώδη θέματα θεωρείται μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στη σύγχρονη εποχή.

Τέτοιες απόψεις είχε εκφράσει σε μια πρόσφατα αποκαλυφθείσα συνέντευξη στο περιοδικό Playboy του 1971, στην οποία έκανε αρκετά ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια.

«Πιστεύω στην υπεροχή των λευκών έως ότου οι μαύροι εκπαιδευτούν σε ένα σημείο υπευθυνότητας» είχε δηλώσει ο ηθοποιός που τιμήθηκε με Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου στη δύση της καριέρας του το 1969 για το γουέστερν φιλμ «True Grit – Αληθινό Θράσος», προσθέτοντας πως «δεν αισθάνομαι ένοχος για το γεγονός ότι πριν από πέντε ή 10 γενιές αυτοί οι άνθρωποι ήταν σκλάβοι».

Ως αποτέλεσμα ήταν, η απόφαση να αφαιρεθεί έκθεση στη Σχολή Κινηματογραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια των ΗΠΑ αφιερωμένη στην καριέρα του Τζον Γουέιν, μετά από τις διαμαρτυρίες σπουδαστών.

«Οι συζητήσεις για τον συστημικό ρατσισμό στα πολιτιστικά μας ιδρύματα μαζί με την πρόσφατη παγκόσμια, αστική εξέγερση του κινήματος Black Lives Matter απαιτούν να εξετάσουμε το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Σχολή μας ως φορέας αλλαγής στην προώθηση αντιρατσιστικών πολιτιστικών αξιών και εμπειριών» ανέφερε ο αναπληρωτής κοσμήτορας για τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση, Έβαν Χιους.

Ο Τζον Γουέιν έζησε από το 1907 έως το 1979.

Με στοιχεία από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight