Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΑΙΔΙ

/

Το MENSA Summer Science Camp 2020 ανοίγει τις πύλες του στο Omega Yachting στον Καστελόκαμπο

Το MENSA Summer Science Camp 2020 ανοίγε...

Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου

H Ελληνική MENSA σε συνεργασία με τον Ιππικό Όμιλο Ρίου ανοίγει για 7η συνεχή χρονιά, τις πύλες του MENSA Summer Science Camp, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις μαγευτικές εγκαταστάσεις του Omega Yachting στον Καστελόκαμπο (Ναυσικάς 11). Πρόκειται για ένα Καινοτόμο, Διαδραστικό και Βιωματικό Πρόγραμμα κίνησης, μάθησης, δημιουργικής έκφρασης και ψυχαγωγίας, που για δυο εβδομάδες (6 έως 10 και 13 έως 17 Ιουλίου), θα προσφέρει στα παιδιά ηλικίας 4 έως 15 ετών, την ευκαιρία να πειραματιστούν, ν΄ ανακαλύψουν και ν΄ αναπτύξουν τις δεξιότητες τους.

Summer Programs

Ηλικίες: 4-5 και 6-8 χρονών

  • «Τα μυστικά της Γης»
  • «Το ταξίδι της Ζωής»

Ηλικίες: 9-12 και 13-15 χρονών

  • «2030...Shape the Planet of Tomorrow»
  • «Design your …Product»

«Τα μυστικά της Γης»

Οι δεινόσαυροι άλλαξαν τον κόσμο!

Ποιες είναι οι διαφορές και οι ομοιότητες των δεινοσαύρων με τα σύγχρονα ζώα; Χρησιμοποιούμε γραφήματα και ανακαλύπτουμε τα κοινά χαρακτηριστικά που εμφανίζουν τα ζώα και οι βιότοποι που κινδυνεύουν με αφανισμό. 

Τι μας διδάσκουν τα απολιθώματα για το παρελθόν και τι μπορούν να προβλέψουν για το μέλλον; Τα παιδιά συνεργάζονται σε ομάδες αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν έναν βιότοπο για να φιλοξενήσει ένα απειλούμενο είδος! 

«Το ταξίδι της Ζωής»

Θα μπορούσε ο Πλανήτης μας πριν από εκατομμύρια χρόνια να μας φιλοξενήσει; 

Μαθαίνουμε για τους μονοκύτταρους οργανισμούς, τη φωτοσύνθεση και για την παρουσία του οξυγόνου στην ατμόσφαιρα. Εξετάζουμε τη μοναδική εξελικτική διάσταση τού ανθρώπου, όπως είναι η χρήση της γλώσσας, της ευφυΐας, του πολιτισμού. Γνωρίζουμε τη δομή του σώματος, τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ ζώων και φυτών, φυτικών και ζωικών κυττάρων, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αναπνοής και τις διαφορετικές μεθόδους διατροφής των φυτών και των ζώων.

«2030...Shape the Planet of Tomorrow»

Γιατί το 2030 αποτελεί ορόσημο στην παγκόσμια ατζέντα; 

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα «πλανητικά μας όρια» και σχεδιάζουν από την αρχή τον πλανήτη μας με βάση τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης. Ανακαλύπτουν τις προκλήσεις και ευκαιρίες αειφορίας μέσω της τεχνολογίας, των επιστημών και των τεχνών. Χρησιμοποιώντας το problem Solving βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα που βιώνει ο πλανήτης και τις παρουσιάζουν με έναν εναλλακτικό και πρωτότυπο τρόπο!

« Design your… Product»

Τα παιδιά γνωρίζουν την επιχειρηματικότητα (project Management)!

Μέσα από τους 17 Παγκόσμιους στόχους (Problem Identification) οδηγούνται σε καινοτόμες ιδέες και γνωρίζουν τη διαδικασία μετατροπής τους σε δημιουργικές εφαρμογές (Start-up Identity)! Κάνουν έρευνα αγοράς και μπαίνουν στο μαγικό κόσμο της διαφήμισης. Ανακαλύπτουν τη σημασία της αειφόρου ανάπτυξης και σχεδιάζουν «έξυπνα» προϊόντα για «έξυπνες πόλεις»!

Σε κάθε Θεματική Εβδομάδα τα παιδιά θα παρακολουθήσουν εργαστήρια:

  • Coding
  • Κρυπτογραφίας
  • Ρομποτικής
  • Μουσικοθεραπείας
  • Συναισθημάτων
  • Θεάτρου
  • Αστροφυσικής
  • Capoeira

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται καθημερινά (Δευτέρα- Παρασκευή) από τις 08:30 έως τις 17:00.

Στα παιδιά παρέχονται πρωινό και μεσημεριανό φαγητό ενώ η μεταφορά τους προς και από τις εγκαταστάσεις του Omega Yachting θα γίνεται με λεωφορείο, το οποίο θα αναχωρεί στις 07.30 από τον Σκλαβενίτη (πρώην Carrefour) και θα κάνει στάσεις σε κεντρικά σημεία.

Κόστος συμμετοχής : 135 ευρώ /εβδομάδα.

Πληροφορίες, εγγραφές στο τηλέφωνο: 6942 919090

(email: [email protected] )

www.mensa.org.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being