Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Στην ομορφότερη και σημαντικότερη εμπειρία της γυναίκας, η Μαιευτική Κλινική της ΟΛΥΜΠΙΟΝ είναι δίπλα της

Στην ομορφότερη και σημαντικότερη εμπειρ...

Μαιευτική –Γυναικολογική Κλινική ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Φροντίδα, ασφάλεια και εμπιστοσύνη

Η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου είναι η γέννηση του παιδιού του. Τα συναισθήματα χαράς, αγωνίας και συγκίνησης εναλλάσσονται αρμονικά όταν το περιβάλλον είναι απόλυτα ασφαλές. Η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική της ΟΛΥΜΠΙΟΝ έχει κερδίσει αυτό το στοίχημα με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να την εμπιστεύονται και να απολαμβάνουν υψηλών προδιαγραφών παροχές υγείας δίπλα σε έμπειρους επιστήμονες και προσωπικό. Όλη η επιστημονική ομάδα της Μαιευτικής Κλινικής, ιατροί, μαίες, νοσηλεύτριες, είναι δίπλα στη μέλλουσα μαμά και τη λεχωίδα όλο το 24ωρο, τη φροντίζουν, τη συμβουλεύουν και απαντούν σε κάθε της απορία.

Οι εξειδικευμένοι στη Νεογνολογία παιδίατροι είναι παρόντες σε κάθε τοκετό και είναι υπεύθυνοι για τη νεογνική ανάνηψη. Η παρακολούθηση και η φροντίδα του φυσιολογικού νεογνού συνεχίζονται, υπό την εποπτεία του παιδιάτρου, στο τμήμα λεχωίδων. H Κλινική διαθέτει 2 αίθουσες χειρουργείων, 2 αίθουσες τοκετών, 3 αίθουσες οδυνών, καθώς και μονάδα νεογνών ενδιάμεσης νοσηλείας επιπέδου ΙΙ.

Γνωρίζοντας το πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεται το νεογέννητο δίπλα στην μαμά του, απ’ τις πρώτες ώρες της ζωής του, το Μαιευτήριο της ΟΛΥΜΠΙΟΝ έχει καθιερώσει το Rooming in και οι μαίες με τις νοσηλεύτριες, με μεγάλη υπομονή, αγάπη και στοργή, στέκονται δίπλα στη λεχωίδα, προκειμένου να την βοηθήσουν να θηλάσει το μωρό της.

Στόχος της Μαιευτικής Κλινικής είναι να προσφέρει σε κάθε γυναίκα, με σεβασμό σε αυτή και το μωρό της, την ασφάλεια, την αγάπη, την ζεστασιά και την θαλπωρή που απαιτεί η γλυκιά αυτή στιγμή.

Τα άνετα και φωτεινά δωμάτια με θέα στον Πατραϊκό Κόλπο και το πράσινο της εξοχής, οι ευρύχωροι και ευχάριστοι χώροι αναμονής, η συνεχής ανανέωση του δωματίου με καθαρό οξυγονωμένο αέρα, μέσω ειδικών φίλτρων, κάνουν την παραμονή στο Μαιευτήριο άνετη και ευχάριστη.

Το τμήμα αποστείρωσης της Κλινικής αναλαμβάνει την αποστείρωση του ιματισμού που φορά το Προσωπικό κατά τη διάρκεια του τοκετού και την αποστείρωση των εργαλείων. Το τμήμα της αποστείρωσης είναι διαχωρισμένο σε τρεις ζώνες, ακάθαρτη, καθαρή και αποστειρωμένη. Τα εργαλεία πλένονται σε ξεχωριστό χώρο και  στη συνέχεια συσκευάζονται σε καθαρό χώρο. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι  κλίβανοι έχουν διπλές πόρτες. Η είσοδος γίνεται από τον καθαρό  χώρο και η έξοδος στον αποστειρωμένο. Διπλές πόρτες επίσης,  διαθέτουν και τα πλυντήρια όπου τα εργαλεία εισέρχονται από τον ακάθαρτο χώρο και εξέρχονται στον καθαρό χώρο , όπου γίνεται ο διαχωρισμός και η συσκευασία τους στα ειδικά κυτία. Η παρακολούθηση της αποστείρωσης γίνεται βάση δεικτών όπως προβλέπεται στα ειδικά πρωτόκολλα και δεν χρησιμοποιούνται φυσικά απλοί κλίβανοι.

Ο ειδικός τρόπος καθαρισμού και απολύμανσης του ιματισμού αποτελεί μοναδικό τρόπο καθαριότητας και μαζί με την σχολαστική καθαριότητα των χώρων, έχουν μηδενιστεί τα ποσοστά ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Φυσικά η λειτουργία όλου αυτού του συστήματος, το οποίο εξασφαλίζει την ασφάλεια μητέρας και νεογνού δεν μπορεί να έχει το ίδιο κόστος με τη λειτουργία ενός απλού κλιβάνου τοποθετημένου σε οποιοδήποτε χώρο. Η Μαιευτική κλινική υποστηρίζεται όλο το 24ωρο από τα τμήματα, τα εργαστήρια, τους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τη Μονάδα Εντατικής Νεογνών της Γενικής Κλινικής Ολύμπιον.

Τοκετός “σαν στο σπίτι σας”: Για τις γυναίκες που επιθυμούν να ακολουθήσουν το δρόμο της φύσης στον τοκετό τους, δημιουργήθηκε ένας μοναδικό χώρος που αποπνέει την σπιτική θαλπωρή ,αλλά πάντα μέσα στα ασφαλή πλαίσια, ενός σύγχρονου Μαιευτηρίου όντας  πάντα  σε ετοιμότητα, εάν το νεογνό χρειαστεί επιπλέον φροντίδα. Ο μαιευτήρας και οι εξειδικευμένες μαίες είναι δίπλα στην επίτοκο και την κατευθύνουν σ’ όλη τη διάρκεια του τοκετού της. Ο τοκετός “σαν στο σπίτι σας”  δίνει τη δυνατότητα στη μέλλουσα μαμά να είναι δίπλα της οι δικοί της άνθρωποι, να κινείται η ίδια  στο χώρο, να κάνει ντους για περισσότερη χαλάρωση, να βλέπει τηλεόραση και να ακούει μουσική.

Στη Μαιευτική Κλινική ΟΛΥΜΠΙΟΝ προσφέρονται για τις εγκύους δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας τοκετού – ψυχοπροφυλακτική μέθοδος-μητρικού θηλασμού αλλά και φροντίδας νεογνού, ώστε να είναι έτοιμες για την μοναδική εμπειρία του τοκετού τους, αλλά και την μετέπειτα φροντίδα του μωρού τους.

Η Μαιευτική Κλινική υποστηρίζεται όλο το 24ωρο από τα τμήματα, τα εργαστήρια και τις ειδικές μονάδες της Γενικής Κλινικής ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

Ο τοκετός στην ΟΛΥΜΠΙΟΝ δεν στοιχίζει "ακριβά", μπορεί με χρήση του ασφαλιστικού της φορέα (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) η έγκυος να απολαύσει τις υψηλών προδιαγραφών παροχές υγείας για την ίδια και το μωρό της σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.

 

Info :

Ολύμπιον Θεραπευτήριο Γενική Κλινική Πατρών

Βόλου και Μειλίχου, Κάτω Συχαινά, Πάτρα

τηλ: 2610 464000

www.olympion-sa.gr

fb: Oλύμπιον

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being