Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Δωρεάν προληπτικός παιδιατρικός, οφθαλμολογικός και ωτορινολαρυγγολογικός έλεγχος για παιδιά στην Πάτρα

Δωρεάν προληπτικός παιδιατρικός, οφθαλμο...

Στην Πλατεία Γεωργίου Α΄, 15-19 Ιουνίου

Από την Δευτέρα 15 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στην Πλατεία Γεωργίου Α΄της Πάτρας θα πραγματοποιηθεί δωρεάν προληπτικός παιδιατρικός, οφθαλμολογικός και ωτορινολαρυγγολογικός έλεγχος για παιδιά,με τη συμμετοχή εθελοντών ιατρών.

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και διοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Αχαΐας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας ΠΔΕ , της 6ης ΥΠΕ και του Δήμου Πατρέων.

Η δράση της Προληπτικής Ιατρικής υλοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  • Ημέρες και ώρες λειτουργίας δράσης: Από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου από τις 9:00 έως τις 14:30
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 2610332499, κυρία Μαίρη Καλύβα
  • Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.
  • Για την υλοποίηση της δράσης του δωρεάν προληπτικού παιδιατρικού, οφθαλμολογικού και ωτορινολαρυγγολογικού ελέγχου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει:
  • Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και το κινητό πολυϊατρείο «Ασκληπιός» τα οποία θα στελεχώνονται από εθελοντές γιατρούς καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
  • Κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων θα τηρούνται αυστηροί κανόνες υγιεινής καθώς με το πέρας κάθε εξέτασης ο χώρος θα αερίζεται και θα απολυμαίνεται καταλλήλως, ενώ επισημαίνεται ότι το κάθε ιατρείο διαθέτει ξεχωριστή είσοδο.
  • Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής «Ιπποκράτης» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός μας με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being