Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο «Ωρίων» κατέγραψε το πέρασμα του ISS και την αποστολή Crew Dragon πάνω από την Πάτρα -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο «Ωρίων» κατέγραψε το πέρασμα του ISS κ...

Την σημαντική καταγραφή έκανε ο πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας με το τηλεσκόπιο και τον ειδικό φωτογραφικό του εξοπλισμό

Μία σημαντική καταγραφή έγινε από τον πρόεδρο της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας "Ωρίων" Ανδρέα Παπαλάμπρου καθώς με το τηλεσκόπιο και τον φωτογραφικό του εξοπλισμό κατάφερε να καταγράψεο το πέρασμα του διεθνούς διαστημικού σταθμού (ISS) πάνω από την Πάτρα ενώ ήταν συνδεδεμένο με το SpaceX Crew Dragon, την πρώτη ιδιωτική επανδρωμένη διαστημική αποστολή στην ιστορία.

Το κωνικού σχήματος σκάφος Crew Dragon διακρίνεται στη φωτογραφία, συνδεδεμένο με το κυρίως σώμα του ISS. Η κάψουλα Crew Dragon προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με τους Αμερικανούς αστροναύτες Μπομπ Μπένκερ και Νταγκ Χάρλι και έτσι ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η δεύτερη φάση της επανδρωμένης αποστολής στο διάστημα. H SpaceX του Έλον Μασκ είναι η 1η ιδιωτική εταιρεία την οποία εμπιστεύθηκε η NASA μία τόσο σημαντική αποστολή και όπως ευρέως γράφτηκε είναι η πρώτη φορά από το 2011 που πραγματοποιείται εκτόξευση επανδρωμένης διαστημικής αποστολής από Αμερικανικό έδαφος.

Μέσα σε εκκωφαντικό θόρυβο που έφθασε χιλιόμετρα μακριά στις ακτές της Φλόριντα των ΗΠΑ, ο πύραυλος Falcon 9 απογειώθηκε στις 15.22 τοπική ώρα (22.22 ώρα Ελλάδος) το περασμένο Σάββατο 30/5/2020.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις