Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεργάτης ακροδεξιών εκδόσεων ο διοικητής της προσφυγικής δομής του Πύργου

Συνεργάτης ακροδεξιών εκδόσεων ο διοικητ...

Σοβαρή καταγγελία από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργο Καμίνη

Σχέσεις με ακροδεξιό εκδοτικό οίκο έχει ο νέος διοικητής της προσφυγικής δομής του Πύργου. Αυτό αποκάλυψε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του κόμματος Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης, διοικητής στην εν λόγω δομή τοποθετήθηκε ο συγγραφέας του βιβλίου, «Μιναρέδες: Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη».

«Μόλις δημοσιεύτηκαν οι διοικητές των δομών προσπαθήσαμε, μιας και το υπουργείο δεν θεώρησε απαραίτητο να προσκομίσει τα βιογραφικά τους, να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα κληθούν να διαχειριστούν το πολύ λεπτό αυτό ζήτημα στις τοπικές κοινωνίες. Δυστυχώς, τα πρώτα ευρήματα είναι απογοητευτικά και ενδεικτικά της επιπολαιότητας με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το προσφυγικό. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι κάποιος κύριος ο οποίος τοποθετήθηκε διοικητής της δομής στον Πύργο, συγγραφέας του βιβλίου “Μιναρέδες: Οι Λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη”. Αντιλαμβάνεστε πως με επικεφαλής έναν άνθρωπο που εμφορείται από τέτοιες ιδέες, μια μικρή δομή μακριά από τη δημοσιότητα, όπως αυτή του Πύργου, μπορεί να καταστεί πραγματικό κολαστήριο για αυτούς τους ανθρώπους», σημειώνει ο κ. Καμίνης.

Μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο δείχνει πως πρόκειται για τον Χρήστο Τσιάχρη, ο οποίος κυκλοφόρησε το βιβλίο στις εκδόσεις Θούλη. Είναι αυτές που εκδίδουν τα βιβλία του Περίανδρου, κατά κόσμον Αντώνιου Ανδριτσόπουλου, πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένου για την απόπειρα δολοφονίας του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή το 1998. Κυκλοφορούν βέβαια βιβλία του Χίτλερ, του Γκέμπελς και άλλων διεθνών ναζιστών, όπως ο Ιούλιος Εμπολα και ο Ρομπέρ Μπραζιγιάκ. Η Εταιρεία της Θούλης (στα γερμανικά Thule) ήταν γερμανική ακροδεξιά οργάνωση του Μεσοπολέμου, είχε σήμα τη σβάστικα και αποτέλεσε τη μήτρα των φονικών ναζιστικών ταγμάτων εφόδου.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη, ο οποίος και υπέγραψε τον διορισμό του διοικητή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις