Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Ο κορωνοϊός μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και μετά το εμβόλιο»

«Ο κορωνοϊός μπορεί να συνεχίσει να υπάρ...

Τι είπε ο Σωτήρης τσιόδρας

Μετά την παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων για τον ιό στην Ελλάδα, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στις πρόσφατες αναφορές του ΠΟΥ σχετικά με το πότε και… αν θα εξαφανιστεί ο κορονοϊός (σ.σ. πιο συγκεκριμένα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τόνισε πως ίσως ο ιός να μην φύγει ποτέ από τη ζωή μας).

Και εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός: “Όταν ένας ιός όπως αυτός εμφανίζεται για πρώτη φορά και δεν υπάρχει ανοσία στον πληθυσμό, ούτε αποτελεσματικό για την ώρα εμβόλιο, είναι δύσκολο να προβλέψεις για πόσο θα υπάρχει. Ακόμα μαθαίνουμε για το πλήρες κλινικό εύρος των εκδηλώσεών του πέραν της κλινικής πνευμονίας. Άρα εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη να τον περιορίσουμε. Το ότι όλοι μαζί δεν τον αφήσαμε να κάνει την ανεξέλεγκτή του διαδρομή, δεν σημαίνει ότι τον εξαφανίσαμε. Ο ιός θα εξακολουθεί να υπάρχει, ίσως και μετά το εμβόλιο. Η ιλαρά εξακολουθεί να υπάρχει”, σημείωσε.

Μάλιστα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας σημείωσε πως ο ιός δεν αποκλείεται να γίνει ενδημικός, δηλαδή να συνεχίσει να υπάρχει χωρίς να έχει εισαχθεί στην χώρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις