Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΗΜΕΡΕΣ 263η-265η με καρκίνο: τώρα έχουμε και τον κορωνοϊό...

ΗΜΕΡΕΣ 263η-265η με καρκίνο: τώρα έχουμε...
Νασόπουλος Νάσος

27 έως 29 Φεβρουαρίου 2020

Πέμπτη πριν το τριήμερο της Αποκριάς. Ζώντας στην Πάτρα, ακόμα κι αν έχεις καρκίνο, δεν μπορεί να μη νιώθεις ότι συμμετέχεις, ή έστω παρακολουθείς μια μεγάλη γιορτή. Δεν πρόκειται να συμμετέχω σε κάποια εκδήλωση, ή να πάω σε κάποιο πάρτι, αλλά είπαμε αυτό δεν με εμποδίζει να αισθάνομαι το Καρναβαλικό κλίμα.

Ξυπνάω νοιώθοντας ελαφρύ πονοκέφαλο, έχοντας καταρροή και αισθανόμενος τα συμπτώματα μιας ήπιας γρίπης, όπως ελαφρύ πόνο στα κόκκαλα, μούδιασμα στο δέρμα.

Ο καιρός χαλάει, αρχίζει να βρέχει. Πρέπει, όπως και προχθές να ξαναπάω Αίγιο, μαζί με το γιο μου (και συνεργάτη στο thebest.gr) Περικλή και τον συνεργάτη μου Γιάννη.

Περνούν από το σπίτι και με παίρνουν. Φτάνουμε Αίγιο, ξεκινάμε τη συνάντηση που είχαμε.

Το μήνυμα στο κινητό τού Περικλή διακόπτει την προσήλωση μας στη συνάντηση. Ο Βασίλης Κικίλιας (Υπουργός Υγείας) ανακοίνωσε την ματαίωση όλων των Καρναβαλιών της χώρας λόγω κορωνοϊού, άρα και του Καρναβαλιού της Πάτρας.

Η είδηση είναι μεγάλη και πρέπει να τη διαχειριστούμε όσο καλύτερα γίνεται στο thebest.gr.

Ολοκληρώνουμε τη συνάντηση άρον-άρον και φεύγουμε κατευθείαν για Πάτρα.

Στο δρόμο μού τηλεφωνεί ο φίλος και γιατρός μου Μιχάλης Κίτρου και μου υποδεικνύει να προσέχω και να αποφεύγω την παρουσία σε χώρους με πολύ κόσμο. «Δεν είναι μόνον ο κορωνοϊός, αλλά και η απλή γρίπη και καλό είναι να αποφύγουμε την επιβάρυνση του οργανισμού σου έστω και με μια γρίπη» μου λέει.

Φτάνουμε κι αμέσως εντάσσομαι κι εγώ στο κυνήγι των ειδήσεων για το thebest.gr.

Είναι ίσως η πρώτη ημέρα που πέφτω με τα μούτρα στη δουλειά, δεν σηκώνω κεφάλι από τον υπολογιστή έως το βράδυ. Τα γεγονότα και η δουλειά με έχουν απορροφήσει.

Η ημέρα κυλάει ευχάριστα και με ενδιαφέρον.

Το ίδιο και η επόμενη ημέρα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου. Οι περιορισμοί που φέρνει ο κορωνοϊός έχουν ανεβάσει το ενημερωτικό ενδιαφέρον και ως δημοσιογράφοι, πέφτουμε με τα μούτρα στη δουλειά. Τον καρκίνο, σχεδόν ούτε τον σκέφτομαι.

Σάββατο. Νοιώθω καλά. Ελάχιστη καταρροή, καθόλου πονοκέφαλος, ενώ έχουν εξαφανιστεί και τα υπόλοιπα συμπτώματα γρίπης.

Ηρεμώ, καθώς απομακρύνεται ο κίνδυνος να τεθεί σε αμφισβήτηση η ανοσοθεραπεία. Γιατί στο ενδεχόμενο έντνονων πονκεφάλων, υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. 

Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και πάμε μια βόλτα

Δεν βγαίνουμε από το αυτοκίνητο ούτε για καφέ, αποφεύγοντας να βρεθούμε σε χώρους με συνωστισμό.

Γυρίζουμε και ασχολούμαστε με την ενημέρωση του thebest.

Είμαστε στην Πάτρα που ναι μεν έχει ματαιωθεί το Καρναβάλι, αλλά οι Καρναβαλιστές δεν το βάζουν κάτω. Βγαίνουν στους δρόμους μασκαρεμένοι, χορεύουν στις πλατείες, ενώ τελικά αρκετοί είναι και οι επισκέπτες που έχουν έλθει στην Πάτρα. Λογικό είναι, καθώς είχαν πληρώσει ήδη για ξενοδοχεία, οπότε ήλθαν έστω και για ένα τριήμερο χωρίς πολύ Καρναβάλι.

Το βράδυ αποφασίζουμε να δούμε αρκετά επεισόδια από τη σειρά Narcos που έχουμε αρχίσει να παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες μέσω του Netflix.

Ενδιάμεσα διακόπτουμε για να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις καθώς ανακοινώνονται τρία νέα κρούσματα του κορωνοϊού.

Πλέον, ζούμε στον αστερισμό του κορωνοϊού…

Σε αυτό το email [email protected] στείλτε μου τα μηνύματά σας (σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θέλετε να ερευνήσουμε), ή το τηλέφωνό σας (αν θέλετε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά) και να είστε σίγουροι ότι η δύναμη που θα δώσει ο ένας στον άλλον θα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη μάχη που δίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΜΕΡΑ 262η με καρκίνο: έντονη εξάντληση μού προκαλεί ανησυχία

ΗΜΕΡΑ 261η με καρκίνο: η καλοσύνη των ξένων...

Το Ημερολόγιο ενός Καρκινοπαθούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο