Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λίγες ώρες με τον Δημήτρη Κρεμαστινό στην Πάτρα- Η τελευταία του επίσκεψη στην πόλη! ΦΩΤΟ

Λίγες ώρες με τον Δημήτρη Κρεμαστινό στη...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πριν δύο χρόνια, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Τώρα νικάμε τις καρδιοπάθειες»

Θλίψη έχει προκαλέσει και στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Κρεμαστινού που τις τελευταίες εβδομάδες πάλευε με τον κορωνοϊό σε νοσοκομείο της Αθήνας και κατέληξε σήμερα το πρωί. Με την Πάτρα διατηρούσε στενούς δεσμούς αφού είχε αρκετές γνωριμίες.

«"Απηνής διώκτης" των καπνιστών, υπέρβαρων και καταναλωτών φραπέ, ο Δημ. Κρεμαστινός. Ο ορισμός της υγιούς διαβίωσης. Μου είχε - ως καπνιστής - γίνει ο "φόβος και ο τρόμος" και κάθε φορά που τον αντιλαμβανόμαστε να πλησιάζει το κυλικείο της Βουλής, σβήναμε, άρον - άρον τα τσιγάρα. Όμως, δεν αποφεύγαμε τη κατσάδα και το κήρυγμα. "Καταστρέφετε τον εαυτό σας" μας έλεγε. Καλό κατευόδιο, Δημήτρη» έγραψε ο Πατρινός π. βουλευτής Αχαΐας Δημήτρης Τσούκαλης. 

Την τελευταία του επίσκεψη στην Πάτρα την πραγματοποίησε πριν από δύο χρόνια, τον Μαρτίου του 2018 με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου, που είχε τίτλο: «Τώρα νικάμε τις καρδιοπάθειες».

Ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του βιβλιοπωλείου Discover που είχε πραγματοποιήσει την εκδήλωση σε συνεργασία με τις εκδόσεις Λιβάνη, και συντονίστρια της παρουσίασης, τον υποδέχθηκα νωρίς το απόγευμα εκείνης της ημέρας στο καφέ του ξενοδοχείου.

Από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε όσο διοργανώναμε την εκδήλωση είχα την αίσθηση ότι πρόκειται για έναν ευγενικό και προσιτό άνθρωπο. Η αίσθηση μου επιβεβαιώθηκε όταν τον συνάντησα και συζητήσαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες, πριν την εκδήλωση.

Κατάλαβα ότι του άρεσε η επικοινωνία με τους ανθρώπους, η τάξη, η καθαριότητα και η συνέπεια. Ήταν χαρούμενος για τις συναντήσεις που είχε με παλιούς γνωστούς στην πόλη, ενώ αφιέρωνε χρόνο και σε όσους δεν γνώριζε αλλά ήθελαν να τον ρωτήσουν ή να του πουν μία κουβέντα.

Ήταν διατεθειμένος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση του γινόταν και στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου, και πράγματι στο πλαίσιο της εκδήλωσης άνοιξε ένας διάλογος με το κοινό.

Στο τέλος της βραδιάς φωτογραφήθηκε και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου και θα έλεγα ότι η χαρά του για τη θερμή υποδοχή και ανταπόκριση γινόταν συγκίνηση, πραγματική και βαθιά.

Στην παρουσίαση του βιβλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Βυζαντινό, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου ενώ ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν δώσει το παρών στην εκδήλωση, ανάμεσα τους ο Αντώνης Λιβάνης, που έφυγε από τη ζωή, τον Σεπτέμβριο του 2019.

 

Εκεί ήταν και ο Μιχάλης Κίτρου που ήταν και εκ των ομιλητών με την ιδιότητα του Πνευμονολόγου – διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Στάθης Αθανασόπουλος Σερέτης, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο Ανδρέας Καράβολας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Δριβίλας, ο Νίκος Παπαδημάτος, η Μαρία Θωμά, ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, η Γεωργία Χρυσανθακοπούλου, ο Σταμάτης Αλαχιώτης, ο Γρηγόρης Μπαράκος, ο Κώστας Καρπέτας, ο Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ο Δημήτρης Σιαμπλής, κ.α.

 

Για το βιβλίο είχαν μιλήσει επίσης ο Ιωάννης Λεκάκης, καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών,  η Άννα Μαστοράκου, Πυρηνικός γιατρός, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και ο ίδιος ο Δημήτρης Κρεμαστινός. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις