Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΗΜΕΡΕΣ 100η-127η με καρκίνο: Αρχίζω πάλι χημειοθεραπείες

ΗΜΕΡΕΣ 100η-127η με καρκίνο: Αρχίζω πάλι...
Νασόπουλος Νάσος

Από 17 Σεπτεμβρίου έως 14 Οκτωβρίου 2019

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου. Ξυπνάω στο σπίτι μας στην Πάτρα. Χειρουργημένος εδώ και μια εβδομάδα, δεν νοιώθω κάτι ιδιαίτερο, εκτός από το ό,τι δεν μπορώ να κοιμηθώ καλά τη νύχτα. Δεν μπορώ να γυρίσω καθόλου στο αριστερό πλευρό όπου έχω κάνει την εγχείρηση εκεί δηλαδή που ήταν ο καρκίνος του πνεύμονα. Μόλις κοιμηθώ καμιά ώρα στο δεξί πλευρό, πιάνομαι κι έτσι ξυπνάω.

Όμως όσο περνάνε οι ημέρες νιώθω καλύτερα. Τις πρώτες δέκα ημέρες κάνω βηματισμούς μέσα στο σπίτι. Περπατάω στο μπαλκόνι μετρώντας έως το 2.000.

Μετά το πρώτο δεκαήμερο αρχίζω να βγαίνω για περπάτημα και στους δρόμους γύρω από το σπίτι. Για κανά μισάωρο, όχι παραπάνω.

Έτσι περνάνε οι ημέρες, χωρίς κάτι ιδιαίτερο.

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, ο γιος μου ο Περικλής μάς ανεβάζει στην Αθήνα για να με δει ο κ. Ηλιάδης.

Εκτιμά ως εξαιρετική την μετεγχειρητική μου πορεία και θεωρώ ότι σε δέκα μέρες μπορώ να ξεκινήσω χημειοθεραπείες.

Όπως έχω καταλάβει, τουλάχιστον εγώ έτσι το έχω αντιληφθεί, οι χημειοθεραπείες μετά το χειρουργείο έχουν ως σκοπό, θα έλεγα, να αποστειρώσουν την περιοχή, να «σκοτώσουν» και να μην επιτρέψουν την αναπαραγωγή σε τυχόν καρκινικά κύτταρα που έχουν απομείνει.

Τα αποτελέσματα της βιοψίας έχουν βγει και δεν δείχνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που είχε δείξει η αρχική βιοψία που είχα κάνει τον Ιούνιο. Ωστόσο, περιμένουμε να βγουν και τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου.

Βγαίνουν στις 9 Οκτωβρίου, τα στέλνω αμέσως στον Ογκολόγο μου τον κ. Καλόφωνο, ο οποίος μού κλείνει ραντεβού για τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

Μας λέει ότι είναι ικανοποιημένος από το πως πήγε το χειρουργείο και προγραμματίζει από αύριο να κάνω τέσσερις έως έξι χημειοθεραπείες, μία κάθε 21 ημέρες, με ένα συνδυασμό των φαρμάκων Alimta και Καρμποπλατίνη.

Υποτίθεται ότι εδώ αρχίζει η τελευταία φάση για να απαλλαγώ από τον καρκίνο.

Υποτίθεται, γιατί η συνέχεια θα μάς διαψεύσει.

Σε αυτό το e-mail [email protected] στείλτε μου τα μηνύματά σας, ή το τηλέφωνό σας (αν θέλετε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά) και να είστε σίγουροι ότι η δύναμη που θα δώσει ο ένας στον άλλον θα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη μάχη που δίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΜΕΡΕΣ 91η-99η με καρκίνο: Η εγχείρηση και οι ημέρες στο Νοσοκομείο

Δείτε όλο το Ημερολόγιο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο