Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Mαθήματα υψηλής καρναβαλικής ποιότητας στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής

Mαθήματα υψηλής καρναβαλικής ποιότητας σ...

Το κέφι κόντρα στην οικονομική κρίση

Η βροχή, που σε μεγάλο χρονικό διάστημα της  μεγάλης παρέλασης της Κυριακής μούσκεψε τους καρναβαλιστές, δεν κατάφερε να ανακόψει τον ξέφρενο ρυθμό  του κεφιού και την αυθόρμητη έκρηξη χαράς που πλημμύρισε την οδό Κορίνθου από την οδό Παπαφλέσσα έως την οδό Κιλκίς.

Οι χιλιάδες καρναβαλιστές παρέδωσαν μαθήματα υψηλής καρναβαλικής ποιότητας και με την εξωστρέφεια και τον αμείωτο καρναβαλικό τους παλμό προσπέρασαν την σκληρή καθημερινότητα και την οικονομική κρίση μεταδίδοντας σε όλη την Πάτρα και την Ελλάδα, μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης της ΕΤ1, μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Άλλωστε η οικονομική κατάσταση, το μνημόνιο, η τρόικα και η τρέχουσα επικαιρότητα βρέθηκαν συχνά στο αλάθητο σατιρικό, καρναβαλικό πνεύμα τόσο των αρμάτων του Δήμου όσο και των πληρωμάτων λαβαίνοντας απρόοπτες, ευφάνταστες και συναρπαστικές μεταμορφώσεις.

Πρωτότυπα θέματα έμπνευσης, εξαιρετικά άρματα-οχήματα  και ευρηματικές κατασκευές που παρουσίασαν τα πληρώματα, καλαίσθητες και εντυπωσιακές στολές και μεταμφιέσεις, γνήσιο σατιρικό και ανατρεπτικό πνεύμα και μια καταιγιστική χορευτική διάθεση που ξεσήκωσε τους πάντες, χαρακτήρισαν τη μεγαλειώδη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής.

Η κορυφαία στιγμή της καρναβαλικής Πάτρας απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι ο Πατρινός έχει το Καρναβάλι στο DNA του και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με τις καλύτερες προοπτικές, ακόμη και κάτω από τις δυσμενείς γενικότερες συνθήκες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture