Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο απόηχος της νυχτερινής ποδαράτης παρέλασης

Ο απόηχος της νυχτερινής ποδαράτης παρέλασης

Η νύχτα έγινε μέρα απο τα χρώματα των πληρωμάτων και τα πυροτεχνήματα του Δήμου

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν το βράδυ του Σαββάτου χιλιάδες καρναβαλιστές που συμμετείχαν  στην εντυπωσιακή νυχτερινή παρέλαση, αλλά και το πλήθος των θεατών που, από τα πεζοδρόμια της Κορίνθου, την πλατεία Γεωργίου και τα μπαλκόνια καθόλο το μήκος της διαδρομής από την Παπαφλέσσα έως την Κολοκοτρώνη, παρακολούθησε τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας.

Πάνω  από 30000 καρναβαλιστές είχαν δυναμική παρουσία αφήνοντας άριστες εντυπώσεις και ξεχύθηκαν σαν χείμαρρος μετατρέποντας το κέντρο της πόλης σε πεδίο κεφιού, χορού και ενθουσιασμού. Οι φετινές στολές χαρακτηρίστηκαν από πρωτοτυπία, ευρηματικές ιδέες, σατιρικό πνεύμα και αναβαθμισμένη αισθητική και ποιότητα και σε συνδυασμό με το αστείρευτο κέφι και την αμείωτη καρναβαλική διάθεση, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα, που μετέδωσε τον αυθεντικό παλμό της χαράς και της διασκέδασης.

Ιδιαίτερα φαντασμαγορικό τόνο στη νυχτερινή  παρέλαση έδωσαν τα πυροτεχνήματα, που  εκτοξεύθηκαν από την οροφή του  Μεγάρου Λόγου και Τέχνης και έλαμψαν στον πατραϊκό ουρανό όταν από την πλατεία Γεωργίου περνούσαν τα άρματα του Δήμου Πατρέων, σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό. Ο Καρνάβαλος, το εξαιρετικό άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού με τη Νάιλα να μαγνητίζει τα βλέμματα και να μεταδίδει με το χορό της τη ζωντάνια σε όλους και τα υπόλοιπα σατιρικά και καλλιτεχνικά άρματα έδωσαν το σύνθημα για την έκρηξη του γλεντιού, που συνεπήρε την πόλη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture