Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Αποφασίζουν επίδομα 800 ευρώ και τον Μάιο- Επεκτείνονται οι άδειες ειδικού σκοπού

Κορωνοϊός: Αποφασίζουν επίδομα 800 ευρώ ...

ΔΕΙΤΕ τι είπε ο αρμόδιος Υπουργός

Το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο παράτασης του επιδόματος των 800 ευρώ σε επιχειρηματίες κι εργαζομένους και τον μήνα Μάιο αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Όπως είπε ο κ. Βούρτσης εάν η κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό στην χώρα συνεχιστεί και πέραν της 30ης Απριλίου τότε είναι βέβαιο ότι το μέτρο των 800 ευρώ θα επεκταθεί και τον Μάιο.

Σύμφωνα με τον Υπουργό η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι ακριβώς η ίδια, θα αφορά τις ίδιες κατηγορίες επιχειρήσεων και εργαζομένων όπως και σήμερα. Μάλιστα αποκάλυψε ότι ακόμα και αν είναι για έναν μήνα, και όχι για ενάμιση που αφορούσε η αρχική εφαρμογή, το ποσό δεν αναμένεται να μειωθεί.

Επίσης ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι η άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς επεκτείνεται έως τις 24 Απριλίου.

Τέλος ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο 1200 ευρώ σε εργοδότες αν απασχολούν εργαζόμενους με αναστολή συμβάσεων και δεν τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν συμφωνηθεί.

Εξειδικεύοντας, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι υπέγραψε υπουργική απόφαση, η οποία θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες, μέσα στην οποία ενσωματώνονται κυρώσεις για τους ασυνεπείς εργοδότες και γι' αυτούς που παρουσιάζουν καταχρηστική συμπεριφορά και, συγκεκριμένα, για τις περιπτώσεις εκείνες «που καλούν και πάλι τους εργαζόμενους να δουλέψουν, ενώ έχουν κάνει αναστολή της σύμβασης εργασίας τους». «Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα επιβάλλεται πρόστιμο από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο είναι 1.200 ευρώ ανά εργαζόμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις