Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Andy Warhol at the Tate Modern: Eικονική ξενάγηση και μάθημα εκτύπωσης για τους απανταχού φιλότεχνους

Andy Warhol at the Tate Modern: Eικονική...

Η πολυαναμενόμενη έκθεση- πειρασμός για τον αμερικανό star της pop art μας δίνει μια πρώτη γεύση μέσω διαδικτύου

Τώρα που τα ταξίδια φαντάζουν σαν μακρινή πολυτέλεια και διακαής πόθος, το ίντερνετ προσφέρει πολλές ευκαιρίες να θαυμάσουμε εικαστικούς θησαυρούς σε εμβληματικούς χώρους από τον καναπέ μας. Τελευταία ανακοίνωση αυτή της Tate Modern του Λονδίνου, η οποία λόγω της πανδημίας, μας καλεί να επισκεφθούμε μέσω υπολογιστή τις κορυφαίες blockbuster εκθέσεις της για το 2020. Η εκκίνηση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα εν όψει της πολυαναμενόμενης έκθεσης για τον Andy Warhol με έναρξη στις 6 Απριλίου. Ο αμερικανός star της pop –art θα παρουσιαστεί μέσα από ένα φιλμ, όπου θα θαυμάσουμε πάνω από 100 έργα του, ενώ θα γίνονται αναφορές και στην διαδρομή της ζωής του και τη σχέση με τη μητέρα του. Σαν «bonus» θα προβάλλεται και βιντεάκι με τίτλο «How to print like Warhol» ώστε να έχουμε μια έξτρα ασχολία σε μέρες απομόνωσης.

Γεννημένος στο Πίτσμπουργκ και πρώην εικονογράφος διαφήμισης, ο Γουόρχολ εξελίχθηκε στον πιο αναγνωρίσιμο καλλιτέχνη στην ιστορία της σύγχρονης τέχνης και έναν από τους πιο σημαντικούς και ευρηματικούς αμερικανούς δημιουργούς. Ηταν μια πραγματικά εμβληματική φυσιογνωμία, αστείρευτα πολύπλευρη. Η εμμονή του με τον πειραματισμό και τα νέα υλικά τον οδήγησε στην αποθέωση της κουλτούρας των διασημοτήτων και των βιομηχανικών προιόντων. Πασίγνωστα τα πορτρέτα του με τη Μονρόε, τη Λιζ Τέιλορ, το Μάικλ Τζάκσον, τη Μπε- Μπε, τη Τζάκι Κένεντι, τη βασίλισσα Ελισάβετ, τη Νταιάνα Ρος κ.α. όπως και οι απεικονίσεις   της Coca Cola και των κονσερβών Campell’s Soup. Ξακουστές και οι ρήσεις του: «Ολοι δικαιούνται 15 λεπτά φήμης». «Είμαι βαθιά επιφανειακό άτομο.» «Μη δίνεις σημασία τι γράφουν για σένα. Απλώς μέτρα πόσες ίντσες είναι το άρθρο.» «Λατρεύω το Los Angeles, λατρεύω και το Hollywood. Είναι πανέμορφα. Όλοι είναι πλαστικοί αλλά λατρεύω το πλαστικό. Θέλω να γίνω πλαστικό.» Μέσα από τη δουλειά του προέβλεψε την παγκοσμιοποίηση της βιομηχανικής εποχής και της αναπαραγωγικής της επιρροής. Οι απόψεις του προέβλεψαν τα ζητήματα και τις επιπτώσεις που θα είχε στην τέχνη η ψηφιακή εποχή.

Στην αλλοτινή κοινωνική   ζωή της Νέας Υόρκης ο Γουόρχολ ήταν μια υπερδύναμη, ένα είδωλο που καθιέρωνε καλλιτεχνικές τάσεις και δημιουργούς. Tο περίφημο στούντιό του, το Factory, ήταν ένας πρωτοποριακός πυρρήνας συναναστροφών. Παρέλαυναν διανοούμενοι, celebrities, drag queens, άνθρωποι του δρόμου και του περιθωρίου. Ιδρυσε το περιοδικό Interview και δήλωσε ανοιχτά πως είναι  gay πριν ακόμα δραστηριοποιθεί το κίνημα των ομοφυλοφίλων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View