Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε "αστυνομική καραντίνα" οι τσιγγάνοι στην Κάτω Αχαΐα για τον κορωνοϊό

Σε "αστυνομική καραντίνα" οι τ...

Δεν συμμορφώνονται στα περιοριστικά μέτρα και δήμος κι αστυνομία έλαβαν μέτρα

Ο μη συνετισμός των Ρομα της Κάτω Αχαΐας στα περιοριστικά μέτρα για τη διασπορά του κορωνοϊού έφερε αντιδράσεις και παρεμβάσεις από τη δημοτική αρχή στην προσπάθεια η κατάσταση να μην ξεφύγει.

Ο Δήμαρχος Κάτω Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς με επιστολή του στον αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας Γ. Μιχαλόπουλο, αναφέρεται σε παραβατικές συμπεριφορές και ζητά μόνιμη ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην Κάτω Αχαΐα και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση με οργανωμένες επεμβάσεις για την επιβολή της τάξης .

Μάλιστα για τον περιορισμό της πανδημίας, με έκτακτη χρηματοδότηση 40 χιλιάδων ευρώ έγινε προμήθεια 4.000 σαπουνιών και 1.200 δίλιτρων χλωρίνης τα οποία μοιράστηκαν στους Ρομά της Κάτω Αχαΐας, των Σαγεϊκων και του Πείρου.

Ο δήμος έχει ζητήσει απορριμματοφόρο και 235 κάδους από το υπουργείο εσωτερικών για να καλύψει αυτές τις περιοχές με καθημερινή αποκομιδή σκουπιδιών ενώ χθες υπεβλήθη αίτημα για επιπλέον έκτακτη οικονομική ενίσχυση 250 χιλιάδων ευρώ ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες τσιγγάνων, ρομά και εργατών της περιοχής.

Ο δήμος δυτικής Αχαΐας μη έχοντας άλλο τρόπο να επιβάλει τη συμμόρφωση των μειονοτικών ομάδων, ζήτησε τη βοήθεια της αστυνομίας, η οποία αν και δεν προχώρησε σε συλλήψεις, κατέστησε σαφές ότι θα το κάνει εφεξής σε όσους συμπεριφέρονται επικίνδυνα εις βάρος της δημόσιας υγείας. Από το πρωί μέχρι το βράδυ δυο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. θα κινούνται στην περιοχή ενώ  ένστολοι αναλαμβάνουν τη φύλαξη στον οικισμό.

*Με στοιχεία από εφημερίδα "Πελοπόννησος"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις