Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περιπολίες με ηχητικά μηνύματα έξω από τους καταυλισμούς των Ρομά στην Κ. Αχαΐα, αλλά...

Περιπολίες με ηχητικά μηνύματα έξω από τ...

Πυροσβεστικά κάνουν κύκλους γύρω από τους καταυλισμούς μεταδίδοντας ηχητικά μηνύματα

Καταγγελίες ότι η κοινότητα των Ρομά στην Κάτω Αχαΐα δεν ακολουθεί τις οδηγίες για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού, κάνουν κάτοικοι της περιοχής στο thebest.gr, οι οποίοι όπως εξηγούν έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές, χωρίς ωστόσο να βρεθεί λύση. Προς το παρόν αυτοκίνητα της πυροσβεστικής υπηρεσίας κινούνται συχνά περιμετρικά των καταυλισμών Ρομά της Κάτω Αχαΐας και μεταδίδουν τα ηχητικά μηνύματα, καλώντας τους κατοίκους να μην απομακρύνονται από τους καταυλισμούς λόγω κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι Ρομά κυκλοφορούν κατά ομάδες και κάνουν υπαίθριες συγκεντρώσεις, χωρίς να υπακούν στις προτροπές για να περιορισμό των μετακινήσεων. Ηλικιωμένη γυναίκα που μένει κοντά σε καταυλισμό ζητά βοήθεια μέσω του thebest.gr κλαίγοντας (τα στοιχεία της καθώς και οι δηλώσεις της υπάρχουν ηχητικά καταγεγραμμένες), καθώς όπως αναφέρει έχει απευθυνθεί επανειλημμένως στις αστυνομικές αρχές, χωρίς να βρεθεί λύση. Όπως υποστηρίζει βρίσκεται σε απόγνωση καθώς πετάνε πέτρες στο σπίτι της, ενώ η ίδια έχει κινητικά προβλήματα και μένει μόνη της στο σπίτι.

Για την κατάσταση έχει λάβει γνώση και ο δήμαρχος Κ. Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, ενώ οι αστυνομικοί θέτουν συχνά το θέμα της έλλειψης προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα της κάτω Κ. Αχαΐα. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις