Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Κορωνοϊός: Πώς καθαρίζουμε τις συσκευασίες τροφίμων από το σούπερ μάρκετ;

Κορωνοϊός: Πώς καθαρίζουμε τις συσκευασί...

Συμβουλές απολύμανσης από τους ειδικούς

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τον κόσμο αυτές τις μέρες είναι το αν ο κορωναϊός επιζεί στις διάφορες επιφάνειες και κατ’ επέκταση τι πρέπει να κάνουμε εμείς προκειμένου να προφυλάξουμε την υγεία μας.

Ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει καμία άλλη επαφή με επιφάνειες έξω από το σπίτι του, έρχεται σε επαφή με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία προμηθεύεται από τα σούπερ μάρκετ.

Υπάρχει κίνδυνος όταν αγγίζουμε διάφορα πράγματα; Είναι πιθανό να κολλήσουμε τον ιό αν αυτός βρίσκεται στη συσκευασία ενός προϊόντος; Οι ειδικοί απαντούν στα ερωτήματα όλων μας:

Πόσο καιρό ζει ο ιός σε διαφορετικές επιφάνειες;

Ο κοροναϊός παραμένει ενεργός στις επιφάνειες, επιτρέποντάς του να μολύνει τους ανθρώπους, αν και ο χρόνος που επιβιώνει ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του υλικού: επιβιώνει τρεις ημέρες στο πλαστικό και δύο ημέρες στον χάλυβα, σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε από την New England Journal of Medicine.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι o κοροναϊός παραμένει περισσότερο σε πλαστικό και χάλυβα (72 και 48 ώρες αντίστοιχα), παρόλο που, φυσικά, «το ιικό φορτίο μειώθηκε σημαντικά» κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Εκτός από το πλαστικό και το χάλυβα, οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν τη δραστηριότητα του ιού και πάνω στον χαλκό και το χαρτόνι. Στην πρώτη, ο ιός παραμένει για τρεις ώρες και στη δεύτερη για 24 ώρες.

Ωστόσο, οι ειδικοί συμφωνούν ότι η μόλυνση μέσω πλαστικών, συσκευασιών, χαρτονιού κλπ., δεν είναι ο συνηθισμένος τρόπος, επειδή αν και ο ιός παραμένει στις επιφάνειες, το ιικό φορτίο είναι χαμηλό.

Επομένως, η γενική σύσταση είναι να διατηρείτε τους κανόνες υγιεινής και να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό όταν φτάνετε σπίτι σας από το σούπερ μάρκετ, αποφεύγοντας να αγγίζετε το πρόσωπό σας με τα χέρια σας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life