Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμος Ερυμάνθου: Απολυμάνσεις και υποστήριξη ευπαθών ομάδων

 Δήμος Ερυμάνθου: Απολυμάνσεις και υποστ...

Λόγω κορωνοϊού

"Με κοινωνική υπευθυνότητα και συλλογική αλληλεγγύη ο Δήμος Ερυμάνθου στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 συστήνει υποστηρικτικές Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης με σκοπό την άμεση υποστήριξη των ευπαθών ομάδων και των ατόμων τρίτης ηλικίας", αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου η οποία συνεχίζει:

Συγκεκριμένα,

1.   Η Επιτροπή προχωράει άμεσα στην καταγραφή των κατοίκων του Δήμου μας που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τα σπίτια τους και αδυνατούν κατά δήλωση τους να εξυπηρετηθούν (ευπαθείς ομάδες – ηλικιωμένοι).

2.   Επίσης η Επιτροπή προχωράει άμεσα στην καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τα σπίτια τους και αδυνατούν κατά δήλωση τους να εξυπηρετηθούν.

Η Επιτροπή η οποία συστάθηκε με προσωπικό από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ερυμάνθου, τη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» και με επιπλέον βοηθητικό προσωπικό, αναλαμβάνει:

Α. Την εξυπηρέτηση των πολιτών που ανήκουν στις προαναφερόμενες ομάδες για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει ότι για τη συνταγογράφηση φαρμάκων δεν θα μεταβαίνουν σε νοσοκομειακές δομές, και η διανομή των φαρμάκων θα γίνεται από το πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι.

Β. Τη διεκπεραίωση των αιτημάτων, όπως είναι η παραλαβή αιτήσεων - παράδοση πιστοποιητικών, κλπ, για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.

Οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα παρακάτω τηλέφωνα: 26940.22508 και 26940.22506,507, 26940.51644,545, ώρες λειτουργίας 08:00 έως 15:00 και ηλεκτρονικά και στο e-mail: [email protected]

«Ενισχύουμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου, με στόχο να διασφαλίσουμε ότι οι δημότες μας θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά διατροφής και διαβίωσης και στα απαραίτητα φάρμακά τους. Για τη διευκόλυνση των ευπαθών ομάδων προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καθημερινές ανάγκες και υποχρεώσεις τους, σε όσους δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν», δήλωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εξ άλλου, ο Δήμος Ερυμάνθου για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού και προστασίας της δημόσιας υγείας, έχει προχωρήσει ήδη σε απολυμάνσεις όλων των σχολείων και των δημοτικών κτιρίων, έχει ενισχύσει τα μέτρα για την αυτοπροστασία των εργαζομένων και κυρίως, όσων απασχολούνται στην υπηρεσία Καθαριότητας, έχει ενισχύσει τη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ έχει ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών αναρτώντας αφίσες και μηνύματα στα social media.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος, Θεόδωρος Μπαρής βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους Διευθυντές των δύο Κέντρων Υγείας του Δήμου Ερυμάνθου (Χαλανδρίτσας και Ερυμάνθειας), καθώς και με όλους τους φορείς και τις αρχές της περιοχής, στο πλαίσιο του καλύτερου συντονισμού των δράσεων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις