Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Επτά κρούσματα από την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας

Κορωνοϊός: Επτά κρούσματα από την ευρύτε...

Αναστολή της λειτουργίας για θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, σχολεία, πανεπιστήμια, δημόσιους αθλητικούς χώρους

Ψυχραιμία συνιστάται στους πολίτες καθώς και να έχουν αίσθηση της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Αυτό ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο αντιπεριφερειάρχης υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος προσθέτοντας πως θα πρέπει παράλληλα να όλοι να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες όπως ηλικιωμένους και με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αναφορικά με τα κρούσματα που αυξήθηκαν στην περιοχή μας (Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο) σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα 7 άτομα είναι από την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας ενώ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η διαδικασία της ιχνηλάτησης προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά νέα κρούσματα του κορονοϊού ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν η περαιτέρω μετάδοση του ιού και ο επιπολασμός.

Ο κ. Μπονάνος επέμεινε στη λέξη ψυχραιμία ενώ παράλληλα ο ίδιος φροντίζει να είναι σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ – Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας προκειμένου να λαμβάνει οδηγίες και έγκυρα στοιχεία για τις εξελίξεις που αφορούν στον  κορονοϊό.

Τις 2 εβδομάδες της αναστολής λειτουργίας που αποφασίστηκε (έως τουλάχιστον τις 20/3), κλειστά είναι τα σχολεία και όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης (πανεπιστήμια, φροντιστήρια, σχολές), οι δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις, θέατρα, μουσεία, κινηματογράφοι ενώ αναστέλλονται και οι εκδρομές από και προς την Αχαΐα, το οποίο σημαίνει πως δεν μπορούν να γίνουν προγραμματισμένες εκδρομές από γραφεία ταξιδίων. Αναφορικά με τα γυμναστήρια επειδή πρόκειται για ιδιωτικούς χώρους, μένει να διευκρινιστεί το επόμενο διάστημα, ωστόσο εδώ εμπίπτει ξανά το θέμα της ατομικής ευθύνης και επιλογής του καθενός.

Επειδή πολύς λόγος έγινε και για τους ιερούς ναούς (εκκλησίες) μπορεί να μην συμπεριλαμβάνεται στη ρητή απαγόρευση, ωστόσο όπως υπογράμμισε στο thebest.gr ο κ. Μπονάνος καθώς θεωρούνται χώροι συνάθροισης καλό είναι άτομα ηλικιωμένα ή με προβλήματα υγείας να το αποφύγουν και να παρακολουθήσουν καλύτερα την ιερά ακολουθία από την τηλεόραση του σπιτιού τους αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα.

Τέλος μέχρι στιγμής η εξέταση των ύποπτων κρουσμάτων για κορονοϊό συνεχίζει να γίνεται στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα αλλά από την ερχόμενη Τρίτη 10/3 αναμένεται η διαδικασία αυτή της ειδικής εξέτασης ανίχνευσης του νέου μεταδοτικού ιού (real time PCR όπως ονομάζεται) να γίνεται και στην Πάτρα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο που είναι νοσοκομείο αναφοράς ενώ νοσηλεύονται εδώ και ασθενείς με κορονοϊό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις