Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο παπα- Γιώργης από την Αμαλιάδα είναι σε απομόνωση στο σπίτι του κι εξηγεί γιατί δεν φορούσε μάσκα όταν έκανε δηλώσεις

Ο παπα- Γιώργης από την Αμαλιάδα είναι σ...

Απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματα που απασχόλησαν το κοινό δίνει ο ιερέας που οργάνωσε την εκδρομή στο Σινά

Ο ιερέας που ταξίδεψε στο Ισραήλ μαζί με τον 67χρονο φορέα του κορωνοϊού έγινε viral όταν εντοπίστηκε στη πύλη του νοσοκομείου να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, με την προστατευτική μάσκα στο χέρι του.

Με την επιστροφή των εκδρομέων έγινε γνωστό την περασμένη Κυριακή ότι ένας εκ των συνολικά 53 συμμετεχόντων διαγνώσθηκε να νοσεί από τον κορωνοϊό, ενώ την Τετάρτη ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι νόσησαν 22 επιπλέον άτομα που πήραν μέρος στο συγκεκριμένο ταξίδι.

Ο παπα-Γιώργης, όταν πληροφορήθηκε ότι o 67χρονος συνταξιδιώτης του έχει εμφανίσει τη λοίμωξη του Covid19, ανησύχησε και επικοινώνησε αμέσως με τον παθολόγο του. Αντιμετωπίζοντας ήδη ένα μικρό πρόβλημα υγείας που του είχε προκαλέσει μια ελαφρά αδιαθεσία ο γιατρός τού συνέστησε να λάβει τη φαρμακευτική αγωγή που του είχε γράψει πριν ταξιδέψει, την οποία όμως είχε ξεχάσει να πάρει μαζί του στην εκδρομή.

«Μέχρι που γυρίσαμε από ταξίδι, όλα ήταν καλά» λέει στο protothema.gr o πατέρας Γεώργιος Χαρδαβέλας. «Και ο 67χρονος συνταξιδιώτης μου, τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά, δεν εμφάνισε κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Διαφορετικά θα πηγαίναμε σε κάποιο νοσοκομείο και δεν θα ρισκάραμε εν γνώση μας την υγεία των συνανθρώπων μας» προσθέτει.

Και συνεχίζει: «Αφότου γυρίσαμε από το ταξίδι δεν είχα κάποια επικοινωνία μαζί του, μέχρι που χρειάστηκε να του τηλεφωνήσω για ένα εντελώς άσχετο θέμα. Προσπαθώντας όμως να τον πάρω τηλέφωνο διαπίστωσα ότι δεν απαντούσε στις κλήσεις μου. Και μαθαίνω το μεσημέρι ότι είχε νοσήσει από τον ιό. Έπειτα από λίγο με πήραν από τον ΕΟΔΥ και με ενημέρωσαν ότι έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο για εξετάσεις».

Πράγματι, ο πατέρας Γεώργιος Χαρδαβέλας ξεκίνησε με το αυτοκίνητο του και έναν συνεπιβάτη με προορισμό το νοσοκομείο του Ρίο. Στη πύλη, τον εντόπισαν οι δημοσιογράφοι των τοπικών μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι γνώριζαν ότι ο ιερέας συμμετείχε στο ταξίδι στο Ισραήλ. Ο ιερέας έδειχνε να αιφνιδιάζεται καθώς οι ρεπόρτερ του ζητούσαν επίμονα να πει δυο λόγια στις κάμερες. Στο χέρι του κρατούσε μια προστατευτική χειρουργική μάσκα, την οποία, όπως λέει, δεν είχε προλάβει να φορέσει με αποτέλεσμα να φανεί ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο ίδιος εξηγεί: «Ξεκινώντας από τα μέρη μας για το νοσοκομείο του Ρίο, αναζητήσαμε μάσκες σε αρκετά φαρμακεία, όμως δυστυχώς δεν βρήκαμε πουθενά. Τελικά μας έδωσαν μάσκα στη πύλη του νοσοκομείου και πριν προλάβω να τη φορέσω, πλάκωσαν οι δημοσιογράφοι και έτσι φάνηκε ότι παίρνω το θέμα αψήφιστα, κάτι που φυσικά δεν ισχύει».

Ο ιερέας εξετάστηκε από τους γιατρούς, έδωσε δείγμα και επέστρεψε στο σπίτι του με την οδηγία να παραμείνει σε απομόνωση ωσότου βγουν τα αποτελέσματα αλλά και για ένα επιπλέον χρονικό διάστημα, όπως του είπαν. «Αισθάνομαι καλά, όμως δεν πρόκειται να το διακινδυνέψω και θα παραμείνω για μερικές μέρες στο σπίτι μου» συμπλήρωσε ο παπα-Γιώργης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις